Dilovasi'nda Baglama Kurslari Basliyor

Dilovasi Belediyesi’nin "ücretsiz müzik egitimleri", baglama kurslari ile yeni döneme basliyor.

Dilovasi'nda Baglama Kurslari Basliyor
Dilovasi Belediyesi’nce gerçeklestirilen enstrüman kurslarina 7’den 77’ye her yas grubundan vatandaslar ilgi gösteriyor. Yeni dönemin ilk kursu olan ücretsiz baglama kurslari kayitlari basladi.

Kayitlari baslayan baglama kurslarina katilacak 10 yas ve üzeri vatandaslara, egitimler profesyonel müzik egitmenleri tarafindan verilecek. 3 ayri bransta 110 ögrencinin egitim aldigi müzik kurslarinda yeni dönem baglama kurslari ekim ayinin ilk haftasi yeniden start alacak. Ücretsiz baglama kursuna katilmak isteyen vatandaslar basvurularini 1 Ekim’e kadar Dilovasi Belediyesi Kültür Müdürlügü’ne ve Tavsancil Ömer Halisdemir Yüzme Havuzu tesisine giderek yaptirabilecekler.

Halk müziginin yayginlastirilarak, kültürümüzün genç kusaklara aktarilmasinin önemli oldugunu belirten Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, "Belediyemizce yürütülen çesitli enstrüman kurslarini yeni dönemde de baslatiyoruz. Türk Halk Müzigi kültürümüze ve milli çalgilarimizdan olan baglama kursuna vatandaslarimizin yogun talebi devam ediyor. Baglama bizim kültürümüzün medeniyetimizin vazgeçilmez bir enstrümani. Sazimizi, kültürümüzü genç kusaklara ve bu kültürü ögrenmek isteyen halkimiza aktarabilme heyecani içerisindeyiz. Hemserilerimizin baglama ögrenmelerine vesile olmaktan mutluyuz" dedi.

Kaynak: İHA