Denizli'de Ilk Ders Zilini Vali Coskun Çaldi

Denizli’de 2023-2024 egitim ögretim yili, Vali Ömer Faruk Coskun’un ilk ders zilini çalmasiyla basladi.

Denizli'de Ilk Ders Zilini Vali Coskun Çaldi


Denizli’de 2023 - 2024 egitim ögretim yilinin baslangici ve Ilkögretim Haftasi çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Atatürk abidesine çelenklerin sunulmasiyla baslayan program, Vali Ömer Faruk Coskun, Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hidir Ayçiçek ve protokolün katilimiyla Merkezefendi ilçesinde bulunan 19 Mayis Ilkokulu’nda devam etti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi sonrasinda açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, "Bugün baslayan yeni egitim yilinda sorumluluk ve yükümlülüklerimizin farkinda olarak var gücümüzle görevimize sarilacagiz. Hedefimiz; yarinin büyükleri çocuklarimizi daha iyi yetistirmek olacaktir. Her davranisimizin, çocuklarin zihninde yer alacaginin bilinciyle birlikte çalisacagiz" dedi.



Ögretmen ve ögrencilere basarili bir egitim yili dileyen Vali Ömer Faruk Coskun ise “Evlatlarimizin gelecegini sekillendiren egitim sürecinin, sadece birey için degil, toplumumuzun gelecegi için de büyük bir önem arz ettigi asikardir Egitimle elde edinilen kazanimlarin öncelikle insanimizin, bir süre sonra da toplumumuzun hayatini ve gelecegini sekillendirecegi muhakkaktir. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamis, yarinlarimizi emanet ettigimiz, sabir ve fedakârlik timsali ögretmenlerimize büyük görev düsmektedir. Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk de ‘Ögretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktir. Eserin kiymeti, sizin maharetiniz ve fedakârliginiz derecesiyle orantili bulunacaktir’ sözleriyle ögretmenlerimizin ne denli kutsal bir görev yerine getirdigini vurgulamistir. Degerli Ögretmenlerim; Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakimindan kalkinmis olmasi, sizlerin çalismalarina bagli oldugu bilinciyle hareket edip ögrencilerinize bu anlayisla yaklasip onlari gelecege hazirlayacaginizdan asla süphem yoktur. Bu açidan milletimizi ve ülkemizi gelecege güvenle tasimanin, muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarmanin temel sartinin hiç kuskusuz nitelikli bir egitim vermekten geçtigini biliyoruz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ’Egitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bagimsiz, sanli, yüksek bir toplum olarak yasatir; ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözleriyle egitimin önemini açikça ifade etmistir. Günümüz dünyasinda gelismisligin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen nitelikli bir egitim imkani saglamanin, uluslararasi rekabette ülkeleri öne geçirecek degerli bir yatirim oldugu bilinciyle, vatandaslarimiza ve gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya olusturmak için çocuklarimizin iyi bir egitim almalari yönünde gayret etmek hepimiz için en önemli sorumluluklarimizdandir” seklinde konustu.



Konusma sonrasinda halk oyunlari gösterisini izleyen Vali Coskun, ilk ders zilini çalarak Denizli’de 2023 - 2024 egitim ögretim yilini baslatti. Okuldaki siniflari da tek tek gezen Vali Coskun, çocuklarla sohbet ederek çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA