Bursa'da Okullarin Ilk Günü Trafikte Yogunluk Yasanmadi

Bursa’da okullarin açildigi ilk gün Acemler Kavsagi’nda beklenen yogunluk yasanmadi. Sürücüler akici trafikte varmak istedikleri yere ulasti. Trafik ekiplerinin aldigi tedbirler ve Büyüksehir Belediyesi’nin kavsak çalismalariyla Acemler’de akici trafik sürücüleri rahatlatti. Ilk gün olmasi sebebiyle Izmir Yolu ve Bademli Kavsagi’nda yogunluk yasandi. Geçit’teki asfalt çalismasi sabaha yetistirilemedi. Mudanya Yolu’nun bugün açilmasi bekleniyor.

Bursa'da Okullarin Ilk Günü Trafikte Yogunluk Yasanmadi
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin trafigin rahatlatilmasiyla ilgili çalismalari meyvelerini vermeye basladi.

Bursa’da ilk ders zilinin çalmasinin ardindan ögrenciler okullarina kavustu. Okullarin açilmasiyla birlikte binlerce okul servisi trafige çikti. Trafigin kilit noktasi Acemler’de beklenen yogunluk yasanmadi. Trafik polislerinin de kritik noktalarda yogun görev yapmasi trafigin daha da rahatlamasina sebep oldu. Maddi hasarli trafik kazalari ve okul önlerindeki yogunluk bazi noktalarda trafigi yavaslatsa da genel itibariyle sehrin merkez noktalarinda araçlar durmadan yoluna devam etti.

Mudanya -Bursa yolu üzerinde Geçit’te devam eden metro hatti projesi çerçevesinde bir süredir kapatilan yolun açilmasi için çalismalar son asamaya geldi. Vatandaslar da trafikte yer yer aksamalar olsa da rahat sekilde geldiklerini ifade etti.

Izmir Yolu, Özlüce okullar bölgesi ve Bademli’de de ilk gün velilerin çocuklarini okullara götürmesi, servislerin tam anlamiyla devreye girmemesi yüzünden trafikte aksamalar yasandi.
Kaynak: İHA