Bu Sokakta Yasayanlara Dogalgaz Yok

Eskisehir’de evlerinin önünden geçen yolun kamulastirilmamasi nedeniyle tüm mahallede aktif olan dogalgazdan mahrum kalan 7 hanenin sakinleri, yetkililerden yardim istedi.

Bu Sokakta Yasayanlara Dogalgaz Yok
Çukurhisar Mahallesi’nde bulunan 26’nci sokagin sakinleri dogalgaz ve altyapi sorunu ile uzun yillardir mücadele ediyor. Evlerinin önünden geçen caddenin kamulastirilmamasi nedeniyle dogalgaz ve altyapi kanalizasyon hattinin geçirilemedigini belirten vatandaslar, yetkililerden yardim istedi. Kamulastirilmayan yolu belediye otobüslerinin güzergahina dahil edildigini fakat resmiyete uygun olmadigi için dogalgaz hatti geçirilemedigini belirten vatandaslar, yasadiklari magduriyeti perisanlik olarak degerlendiriyor. Yaklasik 2 bin hanenin bulundugu Çukurhisar Mahallesi’ndeki dogalgaz verilmeyen 7 hanenin kalmasi da vatandaslari isyan etme noktasina getirdi. Yillar önce dogalgaz gelecek umuduyla evlerine kurdurdugu kalorifer sistemlerine ragmen soba kullanmaya devam eden vatandaslar, yetkililerin magduriyetlerini görmelerini ve kendilerine yardimci olmalarini istiyor.

“Bütün mahalleye dogalgaz geldi fakat buradaki 7 haneye gelmedi”

Mahalleye dogalgaz gelecegini duydugunda kalorifer sistemi yaptirdigini fakat kullanamadigini belirten Mustafa Altun, “Burada sorunlarimiz var. Belediye otobüslerinin geçmis oldugu yolda bizim dogalgaz hakkimizi vermiyorlar. Bizim günahimiz ne? Baskanimiz Ahmet Ataç bize ilgilenecegini söylemisti, söz vermisti. 5 ay oldu, halen karinca boyu kadar bir yol yürümediler. Magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Burada dogalgaz alamadigimiz 7 hane var. Ama bütün köy aldi. Ben petek döseteli 10 sene oldu. Gidin bakin, petekler neredeyse çürüyecek. Bizim suçumuz ne? Biz bu belediyeye ait degil miyiz? Bizi niye üvey evlat yapmak istiyorlar? Biz de hizmetten yararlanalim. Belediyenin kendi araci kamulastirma zamaninda bizim vatandasin kendi arazisinde rayiç bedeli ödenmedigi halde buradan geçiyor. Mahkeme karariyla yolu kapatin denildi. Biz de kapatmak istemiyoruz. Belediye, paralarinizi alin, mahkemeye verin dedi.

Biz para istemiyoruz. Sadece yolumuzun açilmasini ve bu magduriyetimizi giderilmesini istiyoruz. Çok bir sey istemiyoruz. Kendileri geldiklerinde istediklerini istiyorlar. Elimizden geleni yapiyoruz. Ama ne hikmetse bizim istediklerimizi yerine getirmiyorlar. Burada koskoca bin hanelik yerde 5 kisiyi magdur ediyorlar. Aslinda her seyimiz var ama dogalgazimiz ve altyapimizi gelmedi. Kaziyorlardi, ileride biraktilar” dedi.



“Altyapi ve dogalgaz sikintisi yasiyoruz”

Evlerinin önündeki yolun kamulastirilmamasindan dolayi altyapi ve dogalgaz sorunu yasadiklarini belirten Serkan Tura, “Birinci sikintimiz, yeralti altyapimiz ve dogalgazimizin olmamasi. Bu yol 30 seneden beri kullaniliyor, gösteriliyor. Elektrigimiz ve suyumuz var, vergimizi veriyoruz. Sokak ismimiz belli, 26’inci sokak olarak gözüküyor. Lakin dogalgaz ve digerlerine geldiginde Tepebasi Belediyesi hiçbir seye yardimci olmuyor. Kapilarin çaldigimizda tamam yardimci olacagiz diyorlar ve geri dönüyorlar. Yardim bekliyoruz, ilgililerden destek istiyoruz” diye konustu.



“Kaç senedir perisaniz”

Isinmak için soba yaktiklarini ve zorlandiklarini belirterek yasadiklari mahrumiyete isyan eden Sultan Kanat ise su ifadeleri kullandi:

“Bizim de bir dogal gaza, tertemiz oturmaya hakkimiz yok mu? Alt yapi yakinimiza kadar geldi, orada kaldi. Biz niye mahrum oluyoruz? Islerimize zorluk çikariyor. Ben sabah altida yedide hayvanla birlikte soba yakmaya geliyorum. Bizim de yasamaya hakkimiz var, biz de insaniz. Böyle zor olmaz mi? Isinmasi dert. Onun külüyle, kömürüyle ugrasmak kolay mi? Bir tüp kaç para olmus, yazik degil mi bize? Kaç senedir böyle perisanlik çekiyoruz. Herkes aldi, biz böyle magduruz.”
Kaynak: İHA