Disisleri Bakani Fidan'a 'Devlet Üstün Hizmet Madalyasi Berati'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantisina son kez katilan komutanlara hediye, Milli Istihbarat Baskanligi’ndaki (MIT) görevlerinden dolayi Disisleri Bakani Hakan Fidan’a ise ’Devlet Üstün Hizmet Madalyasi Berati’ takdim etti.

Cumhurbaskani Erdogan baskanligindaki MGK, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde toplandi. Son kez MGK toplantisina katilan ve 30 Agustos’ta emekliye ayrilacak olan Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan ve MGK Genel Sekreter Yardimcisi Tuggeneral Alper Eser’e Cumhurbaskani Erdogan tarafindan saat ve çini hediye edildi. Konusmasinda askerlige 1971 yilinda basladigini söyleyen Avsever, bir askerin gelebilecegi en üst seviyeye geldigini, bu sura ile emekliye ayrildigini belirterek, Erdogan’a tesekkür etti. Konusmasi sirasinda duygulanan Avsever’e sarilan Erdogan, "Kendisi duygulandi, biz de duygulandik. Sag ol" ifadelerini kullandi.

Orgeneral Atilla Gülan ise Türk Silahli Kuvvetleri’ne (TSK) 47 sene hizmet verdigini, Avsever’in kendisinden daha fazla hizmetinin oldugunu dile getirerek, görevini en üst düzeyde biraktigi için onurlu ve gururlu oldugunu kaydetti.

Gülan, destekleri için Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti.

Bakan Fidan’a ’Devlet Üstün Hizmet Madalyasi Berati’

Cumhurbaskani Erdogan, komutanlara hediye takdiminin ardindan MIT’teki 13 yillik hizmetlerinden ötürü Disisleri Bakani Hakan Fidan’a "Devlet Üstün Hizmet Madalyasi Berati" verdi. Bakan Fidan, "Ben bu madalyayi benimle beraber görev yaparken Libya’da, Karabag’da, Suriye’de, Irak’ta sizin emirlerinizi hayata geçirmek için sehit olan arkadaslarim adina aliyorum" derken, Erdogan ise, "Rabbim mekanlarini cennet eylesin" duasinda bulundu.
Kaynak: İHA