Tuzla'da Emzirme Haftasi'nda Anne Ve Anne Adaylari Bilgilendiriliyor

1-7 Agustos Dünya Emzirme Haftasi çerçevesinde Tuzla Devlet Hastanesi’nde kurulan stantta anne ve anne adaylarina emzirme ve anne sütü ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuluyor.

Tuzla'da Emzirme Haftasi'nda Anne Ve Anne Adaylari Bilgilendiriliyor
1-7 Agustos Dünya Emzirme Haftasi sebebiyle Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastaliklari Poliklinigi’nde kurulan stantta saglik görevlileri tarafindan annelere ve anne adaylarina anne sütünün faydalari ve emzirme ile ilgili bilgiler aktariliyor. Standa ugrayan kadinlar, ayni zamanda bu konularla ilgili merak ettiklerini de sorarak cevaplarini aliyor. Bu etkinlikle emzirme ve anne sütü ile ilgili farkindalik olusturmak hedefleniyor.

Stantta görevlilerden bilgi alan anne Zeynep Günbay, “Bebek bogaz enfeksiyonu olmus, doktor ilaç vermedi, ‘emzirin geçer’ dedi.

En iyi ilaç anne sütü. Bu bilgilendirme çok iyi bir sey” dedi.

Çocuk Hastaliklari Uzmani Dr. Ahmet Gökalp, “Emzirmedeki farkindaligi artirmaya çalisiyoruz. Poliklinigimizi ziyaret eden hastalarimizin emzirme konusunda bilgilendirip, emzirmenin sürdürülebilirligi konusunda yardimci olmaya çalisiyoruz. Sadece hastaliklari tedavi etmek degil, bebeklerimizin sagliginin devamliligi çok önemli. Anne sütü kadar degerli besinin onlari hastaliklardan nasil koruduguna dair bilgilendirme yapiyoruz. Özellikle anne sütünün yanina mama koyma konusunda istekli görüyoruz annelerimizi. Onlari anne sütünün degeri konusunda yeterince bilgilendirdigimiz zaman anne sütünün devamliligi konusunda daha iyi cevaplar, geri dönüsler aliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA