Trakya'nin En Büyük Antik Tiyatrosu Perinthos'ta Gün Yüzüne Çikartiliyor

Tekirdag’in üç tarafi denizle çevrili Marmaraereglisi ilçesinde bulunan Perinthos Antik Kenti’nde Trakya’nin en büyük antik tiyatrosu gün yüzüne çikartiliyor.

Trakya'nin En Büyük Antik Tiyatrosu Perinthos'ta Gün Yüzüne Çikartiliyor
Milattan Önce 600’lü yillara dayanan bir medeniyete ev sahipligi yaptigi bulgusuna ulasilan Perinthos Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem baskanliginda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafindan kazi çalismalari devam ediyor. Marmaraereglisi Kaymakami Gökhan Gürbüzerol, kazi alanini ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, “Tiyatro yapisi Trakya’nin en büyük tiyatrosudur. Kazi çalismalari sahne binasinda yürütülmektedir. Yapinin topografyaya göre planlandigi ve kayalik bir alandan faydalanarak, kayalarin düzeltilmesi ile insa edildigi anlasilmistir. Tiyatro yüzeyinde yaklasik 5 metrelik bir dolgu tabakasi vardir. Eksi 4.5 metre kotunda seyirci oturma siralarina ve aralarindaki merdivenlere ait parçalara rastlanmistir. Kazi sirasinda elde edilen çok sayida seramik ve çesitli yüzey bulgusu yapinin Erken Roma Dönemi’nden Geç Antik Dönem’e kadar kullanildigini göstermektedir. Sahne binasi cephesinin süslemelerine iliskin çok sayida renkli mermer, renkli duvar, siyasi ve süslemeli alçi kabartma parçasi ele geçmistir” dedi.

Kaymakam Gürbüzerol, ilçe halki adina çalismalarindan dolayi Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem’e ve tüm kazi ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA