Sanat Sokagindaki Kurslara Yogun Ilgi

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin Sanat Sokaginda düzenledigi kurslara her yastan insan yogun ilgi gösteriyor. Bir fabrika gibi el emegi göz nuru ürünlerin üretildigi merkezde otuz farkli dalda kurs imkâni sunuluyor.

Sanat Sokagindaki Kurslara Yogun Ilgi
Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülügünde kurs sayisi her geçen gün artirilan Mahmutoglu Kulesi yakininda yer alan Sanat Sokagi’nda el emegi göz nuru ürünler ziyaretçilerin begenisine sunuluyor. Geri dönüsüm malzemelerinden yapilan süs esyalari, Kisa film atölyesi, resim, karakalem, yagliboya, mozaik, ebru, tezhip, çinicilik, hüsn-i hat, ahsam oymaciligi ve diksiyon kurslari da yine sanat sokaginda kursiyerlerin ellerinden çikiyor. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren sanat sokagindaki kurslardan yararlananlar sanatlarini izleyiciler önünde sergileme imkâni da buluyor. Çömlekçiden, deri sanatina, ahsap oymaciligindan, kabartma sanatina kadar birçok el sanati burada yasatiliyor.

Sanliurfa’nin tarihi ve dogal güzelliklerinin de tablo ve el emegi göz nuru ürünlere yansitildigi merkez adeta bir sanat üretim merkezi gibi çalisiyor.
Kaynak: İHA