Kemer'de Kadrolu Isçileri Kapsayan Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Kemer Belediyesi ile DISK Genel Is Sendikasi arasinda kadrolu isçileri kapsayan toplu is sözlesmesi imzalandi. Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu ile DISK Akdeniz Bölge Baskani Genel Is Antalya Sube Baskani Vedat Küçük, kadrolu isçileri kapsayan toplu is sözlesmesine imza atti.

Kemer'de Kadrolu Isçileri Kapsayan Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi
Toplam 90 kadrolu belediye isçisini kapsayan sözlesme ile isçilerin maasina yüzde 91 oraninda zam yapildi. Sözlesmeye göre, sosyal yardimlarda yüzde 182, sorumluluklarla ilgili 17 kalemde yüzde 60 ile yüzde 600 arasinda artislar oldu. Sözlesmenin altisar aylik zam oranlari da 657 Sayili devlet memurlarina zam orani ve refah payi olarak uygulanacak.

Kadrolu isçiler, sözlesme çerçevesinde 1 Mayis Isçi Bayrami’nda net Bin TL, Ramazan Bayraminda net 800 lira, Kurban Bayraminda net 1200 lira ikramiye alacak. Kadrolu isçilere, egitim yardimi olarak da yüzde 200 oraninda zam yapildi. Imza merasiminde konusan Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, uzun süre yapilan görüsmeler sonunda toplu is sözlesmesinin tatliya baglandigini söyledi.



Sendika ile yapilan görüsmeler sirasinda özen gösteren çalisma arkadaslarina tesekkür ettigini ifade eden Belediye Baskani Topaloglu, “Hepimiz ayni gemideyiz batarsak hepimiz batacagiz. Arkadaslara vermis oldugumuz maas çok fazla degil. Yetecek de degil ama sartlar bizi 2022 yilinin bütçesinde devam ettirmeye çalisiyor. Çünkü asgari ücret 8 bin 400 iken 11 bin 402 lira oldu. Akaryakit fiyatlari artti. Bu dengeyi kurmaya çalisiyoruz. Çalisma arkadaslarim, isçi temsilci arkadaslarim ve sendikaci arkadaslara tesekkür ediyorum. Insallah önümüzdeki günler daha iyi olur. Sözlesmenin herkese hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kemer Belediyesi makaminda düzenlenen imza merasimine, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Belediye Baskan Yardimcilari Emin Gül ile Baki Yalin, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ali Acar, DISK Akdeniz Bölge Baskani Genel Is Antalya Sube Baskani Vedat Küçük, is yeri sendika temsilcileri Ayhan Süel, Coskun Akbiyik, Erol Aktug ve kadrolu isçiler katildi.

Kaynak: İHA