Kardes Sehir Hasavyurt Parki Törenle Açildi

Yalova Belediyesi’nin Dagistan’daki kardes sehri Hasavyurt arasindaki baglarin daha da güçlendirilmesi için yapilan ‘Hasavyurt Parki’ düzenlenen törenle hizmete açildi.

Kardes Sehir Hasavyurt Parki Törenle Açildi
Yalova Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanarak Yalova’nin Dagistan’daki kardes sehri Hasavyurt’un ismi verilen park, düzenlenen törenle hizmete açildi. Sehit Ömer Faydali Caddesi Uygulama Oteli karsisindaki parkin açilisina Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Il Baskani Umut Güçlü, Yalova Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis Üyeleri, Rusya Devlet Dumasi Milletvekili Saygidpasha Umakhanov, Hasavyurt Belediye Baskan Yardimcilari Arsen Murtazaliev ve Khadzimurad Umakhanov, Rusya Federasyonu Istanbul Basakonsolos Vekili Anton Skvortsov, diger protokol üyeleri ile vatandaslar katildi.

Yürüyüs alanlarindan dinlenme yerlerine kadar birçok donatiyla bulusan parkin açilisinda bir konusma yapan Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, “Ailelerimiz ve çocuklarimiz kardes sehir parkimiz Hasavyurt Parki’nda rahat ve huzurlu bir ortamin keyfini sürecek” dedi.

Kardes sehir iliskilerine önem verdiklerini söyleyen ve Yalova’nin resmi olarak 19 kardes sehrinin bulundugunu bildiren Baskan Tutuk, söyle konustu:

“Bilindigi üzere Yalova’miz kozmopolit bir yer. Hem ülkemizin hem de dünyanin dört bir yanindan hemsehrilerimiz sehrimizde yasiyor. Bizler de Yalova Belediyesi olarak bu hemsehrilerimizle yurt disinda akrabalik baglarimizin güçlenmesi adina kendimize kardes sehirler yapiyor, onlarla çesitli etkinlikler gerçeklestiriyoruz. Yalova’mizin kardes sehri, Dagistan’in güzel sehri Hasavyurt. Daha önce Hasavyurt ile süreli protokol imzalanmisti. Simdi bizler süresiz bir protokol imzaladik. Kardes sehrimiz Hasavyurt adini verdigimiz bir de bu parkimizin açilisini yapacagiz. O bölgeden gelerek Yalova’mizda yasayan hemsehrilerimiz var. Onlarin dernekleri araciligiyla düzenledikleri kültürel etkinliklere bugüne kadar destek verdik ve vermeye de devam edecegiz. Hasavyurt ile sadece kültürel degil birçok alanda isbirlikleri yapacagiz. Kardeslik iliskimizi gelistirecegiz. Kisa süre önce Yalova’miza kazandirdigimiz ve Hasavyurt adini verdigimiz parkimiz Yalova’miza hayirli ugurlu olsun.”

Rusya Devlet Dumasi Milletvekili Saygidpasha Umakhanov ise, “Böyle bir parki kardes sehrimiz Yalova’da açmanin mutlugu içerisindeyiz. Buradan basta Belediye Baskanimiz Mustafa Tutuk’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bizler sizlerle kardeslik baglarimizi gün geçtikçe artarak güçlendirecegiz” açiklamasinda bulundu.

Yapilan konusmalarin ardindan parkin açilis kurdelesi gelen misafir heyet ile birlikte kesildi. Ardindan günün anisina fidan dikildi. Sonrasinda Dagistan Devlet Halk Danslari Toplulugu Molodost Dagestan kisa bir gösteri yapti.

Öte yandan Yalova ile Hasavyurt belediyeleri arasinda var olan süreli protokol de bu kez ‘süresiz’ olarak degistirilerek yeniden imza altina alindi. Yalova Belediyesi’nde yapilan törenle protokole imzalar atildi. Hasavyurt’tan gelen heyet, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’a kendi bölgelerinin meshur simgelerinden olusan el emegi çini vazo hediye etti. Baskan Tutuk da konuklarini Yalova’nin simgelerini içerek çesitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA