Karaagaç Bulvari'nda Dönüsüm Çalismalari Basliyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Çark Caddesi’nden sonra bu kez Karaagaç Bulvari’nda büyük bir dönüsüm çalismasina basliyor. Kentsel dönüsüm hamleleri vatandastan güzel dönüsler alan Büyüksehir, Karaagaç’taki refüjü sosyal bir parka dönüstürecek. Projede desenli yürüyüs yolu, oturma alanlari ve peyzaj düzenlemesi yer alacak.

Karaagaç Bulvari'nda Dönüsüm Çalismalari Basliyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi kentsel dönüsümde örnek projelere imza atiyor. Daha önce Çark Caddesi’nde gerçeklestirdigi örnek dönüsümle sehre yepyeni bir sosyal donati alani kazandiran Büyüksehir, bu adimi kentin en eski yerlesim yerlerinden Karaagaç Bulvari’nda sürdürecek. Aga Cami’den Ihsaniye Camisi’ne kadar olan Karaagaç Bulvari’ndaki orta refüj sil-bastan yenilenerek modern bir alana dönüstürülecek. Proje görsellerini paylasan Büyüksehir Belediyesi, ilk kazmayi vurmak için 15 Agustos’ta ihaleye çikacak.

Proje dahilinde genis bir orta park alanina sahip olan Karaagaç Bulvari’na yepyeni bir yürüyüs alani kazandirilacak. Orta bölümde desenli yürüyüs yolu uygulamasi yapilacak. Kaldirimlar ise bastan sona kirilacak ve yeni desenli kaldirim alanlari insa edilecek. Öte yandan park içindeki oturma gruplari ve banklar da bastan sona yenilenecek. Çalisma peyzaj ve yesil alan düzenlemesiyle sonlandirilacak.

Çark Caddesi’nin Atatürk Lisesi ile Millet Bahçesi arasindaki trafige açik bölümünde yürüyüs alanlari, bisiklet yolu, peyzaj alani ve görsel zenginlige sahip kaldirimlar insa ederek yaklasik 1 kilometrelik alani yepyeni bir görüntüye kavusturan Büyüksehir Belediyesi, benzer bir projeyi Karagaaç’ta hayata geçirmek istiyor. Çalisma tamamlandiginda Karaagaç Bulvari, ailelerin ve gençlerin rahatça vakit geçirebilecegi, yürüyüs yapabilecegi bir sosyal parka dönüstürülecek.
Kaynak: İHA