Hendekli Muhtarlardan Büyüksehir'e Sondaj Tesekkürü

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz aylarda yasanan dogal afet sonrasi su sikintisi çeken Hendek ilçesinin bazi mahallelerinin sorununu hizla hayata geçirdigi sondaj çalismalariyla çözüme kavusturuyor. Ekiplerin yogun mesaisine sahit olan bölge muhtarlari hizli çözüm için Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Hendekli Muhtarlardan Büyüksehir'e Sondaj Tesekkürü
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI), Hendek ilçesinin bazi noktalarinda yasanan su sorununu hizla çözüme kavusturuyor. Geçtigimiz aylarda yasanan sel felaketi sonrasinda içme suyu sorunu çeken Asagiçalica, Hallaç, Çobanyatak, Uzunçarsi, Yesilyurt, Yukariçalica, Hacikisla, Kocaahmetleri, Sivritepe, Kurtköy, Seyhler, Yagbasan, Sofular, Akarca, Sukenari, Karatoprak, Pasaköy ve Tuzak mahallelerinin kesintisiz suyla bulusmasi için bölgede iki adet yeni içme suyu kaynagi kesfedildi. Yesilyurt bölgesinde hayata geçirilen iki adet sondajdan çikan su, laboratuvar incelemelerinin tamamlanmasi sonrasinda yeni içme suyu hatlari ile vatandaslarin musluklarina iletilecek.

Çalismalardan memnuniyet duydugunu ifade eden Yukariçalica Mahalle Muhtari Kadir Yagli, “Geçtigimiz aylarda bölgemizde yogun bir sel olayi yasandi. Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin yogun ugraslari sonucunda çok sükür herhangi bir olumsuzluk yasanmadi. Selden dolayi olusan su problemlerinin hizli bir sekilde çözüme kavusmasi için SASKI gece gündüz çalismalarini sürdürdü. Çok kisa sürede iki adet su kaynagi buldu. Özverili çalismalarindan ötürü tüm ekiplere mahalle sakinleri ve sahsim adina tesekkür ederim” dedi.

Karatoprak Mahalle Muhtari Turgut Izci ise, “Bugün sondaj çalismalari neticesinde çikartilan suyun mutlulugunu yasiyoruz. Büyüksehir Belediyesi dogal afetin olusturdugu tahribati hizla çözüme kavusturmak için araliksiz sekilde çalisti. Bugün ise çalismalarin neticesi olan yeni içme suyu kaynagimizi inceledik. Laboratuvar sonuçlarinin ardindan bölgemize iki adet yeni içme suyu kaynagi kazandirilacak. Inaniyoruz ki uzun yillar boyunca içme suyu sorunu yasamayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA