Gazeteciler Kendi Kentlerinde Bir Günlügünü Turist Olup Safranbolu'yu Gezdi

Safranbolu Belediyesi tarafindan baslatilan "Kendi Kentimde 1 Gün Turistim" projesi ve 24 Temmuz Basin Bayrami etkinlikleri çerçevesinde gazeteciler UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.

Gazeteciler Kendi Kentlerinde Bir Günlügünü Turist Olup Safranbolu'yu Gezdi
Gazeteciler, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse tarafindan Misak-i Milli Demokrasi Meydani’nda karsilanarak üstü açik otobüsle sehir merkezinde atilan turun ardindan Esentepe Mahallesi’nde bulunan Çankaya Parki’ni gezdi. Safranbolu Belediyesi seralarinda üretilen taze ve organik sebzelerin satildigi "Halkin Bakkali"nin da yer aldigi parki gezen gazeteciler, ardindan Hidirlik Seyir Tepesi’ni gezdi. Safranbolu Belediyesinin Yaziköy köyünde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlügü Uygulama ve Üretim birimindeki serayi gezen Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Belediye Baskan Yardimcisi Halil Bakkal ve yaklasik 30 gazeteci, bahçelerde elde edilen dogal ürünlerin bulundugu kahvalti yapti. Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, ata tohumlarindan üretilen organik ürünlerden de hasat etme imkani bulan gazetecilere içerisinde Ovacik kadin kooperatifinin üretimi süzme bal, Devrek Günesi Kooperatifinin üretimi dogal eristeler, Mugla Dalaman kooperatifinin üretimi damla sakizi reçeli ve serada üretilen çiçeklerin yer aldigi fideler hediye edildi.

"Tüm gazetecilerimizin Basin Bayrami’ni kutluyorum"

24 Temmuz Basin Bayrami dolayisi ile düzenlenen program hakkinda konusan Baskan Köse, "Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayi çok mutluyum. Aslinda geçen hafta bu programi yapmayi planliyorduk ama hava muhalefeti sebebi ile bu haftaya ertelendi. Ben bu vesile ile tüm gazetecilerimizin basin bayramini kutluyorum" dedi.

Safranbolu Belediyesi seralarinda üretilen organik ürünler üzerine de açiklamalar yapan Köse, "2 sen önce bu seralarda üretime basladik. 18 dönüm arazi üzerinde 10 seramiz var. Safranbolu Belediyesi’nin ürettigi tüm çiçekler burada yetisiyor. Kendi ihtiyacimiz olan çiçeklerin disinda satis da yapmaya basladik. Bu yil yaptigimiz çiçek üretimi yaklasik 200 bin adet. Ekonominin kötü oldugu bu günlerde bunun ne kadar kiymetli oldugunu biz çok daha iyi anliyoruz" diye konustu.

"Biz bu seralarda sadece çiçek yetistirmiyoruz" diyen Köse, sunlari kaydetti:

"Örnek olmak, tarimla ugrasmak isteyen vatandaslarimiza destek olmak amaciyla sebzeler yetistiriyoruz. Tarimla ilgili seramizda egitimler veriyoruz. 1 metrekare bile topragina dikim yapmak isteyen herkese destek olmaya devam edecegiz. Iklim degisikligi krizinin yani sira, gida krizi önümüzdeki en önemli krizlerden bir tanesi. O yüzden ekip biçmek, elimizdeki topragi tarimla degerlendirmek ayni zamanda hayvancilik da tabi ki çok önemli, bunlarin kiymetini anlamamiz, her bölgenin de kendi ihtiyacini kendi içinde karsilamasi gerektigini gördük. Burada yetistirdigimiz sebzelerimizi sosyal tesisimizdeki yemeklerimizde kullaniyoruz, aceze yemeklerimizde kullaniyoruz, kresimizde kullaniyoruz ayni zamanda da satisini yapmaya basladik."
Kaynak: İHA