Baskan Hürriyet Açiklamasi 'Pismaniye Festivaline Uluslararasi Boyut Kattik'

Uluslararasi Izmit Pismaniye, Dans ve Müzik Festivali hakkinda açiklamalarda bulunan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Özel bir organizasyon ve uluslararasi boyut kattigimiz etkinlik olacak. Festival havasini kentimizin farkli noktalarinda yasatacagiz" dedi.

Baskan Hürriyet Açiklamasi 'Pismaniye Festivaline Uluslararasi Boyut Kattik'
2009 yilindan bu yana her yil düzenlenen Izmit Pismaniye Festivali’nin 12’ncisi, bu yil 25-27 Agustos tarihlerinde düzenlenecek. Ulusal ve uluslararasi gruplari bir araya getirecek festivalde bu kez dans ve müzik coskusu da yasanacak. Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, 12. Uluslararasi Izmit Pismaniye, Dans ve Müzik Festivali’nin lasmanini gerçeklestirdi.

"Festivalin içine uluslararasi boyutu katacagiz"

Festival hakkinda bilgi veren Fatma Kaplan Hürriyet, "Bu ise kentin disaridan ilgi çekmesine nasil vesile olabiliriz diye basladik. Ilk göreve geldigimizde biz sadece bu festivali yapabilmistik. Daha küçük bir festivaldi. Daha sonrasinda 2 yil pandemi, ekonomik kriz, deprem, yasaklarla beraber yapamadik. Ama bu sene uluslararasi boyutunu da içine katacagiz. Bu basit bir eglence programi etkinligi degil. Pismaniye sadece Izmit’te üretiliyor. Bu bile çok kiymetli detay. Kentin aidiyetini besleyen, kentin marka degerini yükselten ürün. Böylesin kiymetli bir ürünümüz var. Pismaniyeyi diger kentlerde ki gibi ilgi çeker bir sekilde yapmamistik. Ama bu sene yapacagiz" diye konustu.



"Festival havasini kentimizin farkli noktalarinda yasatacagiz"

Pismaniyenin Izmit’in tarihi lezzetini yansittigini söyleyen Baskan Hürriyet, "Pismaniye, kent hazinesi, çok kiymetli kültürel mirasimiz. Festivalde birbirinden keyifli çesitli etkinliklerimiz olacak. Özel bir organizasyon ve uluslararasi boyut kattigimiz etkinlik olacak. Festival havasini kentimizin farkli noktalarinda yasatacagiz. Stantlarimiz yettigi sürece yerel esnafimiz bu festivalde yer alabilirler ve markalarini öne çikarabilir. Ürünlerini satmak öne çikarmak isteyen yerel esnaflarimiza kapimiz açik. Tüm halkimizi festivalimize katilmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Festivalde birçok etkinlik olacak

Festivalde yarismalar, pismaniye workshop, video gösterileri, söylesiler, yurt içi ve yurt disi gruplarinin dans gösterileri, pismaniye yarismalari gibi birbirinden keyifli etkinlikler yer alacak.
Kaynak: İHA