'Anadolu'nun Fethi Malazgirt Zaferi' Anma Etkinliklerinin 7.'Si Için Basin Toplantisi Yapildi

Cumhurbaskanligi himayelerinde 23-26 Agustos 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek “Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi” anma etkinliklerinin 7.’si için Okçular Vakfi’nda basin toplantisi yapildi.

'Anadolu'nun Fethi Malazgirt Zaferi' Anma Etkinliklerinin 7.'Si Için Basin Toplantisi Yapildi
1071 Malazgirt Zaferi’nin tarihi önemini hatirlatmak ve yasatmak için Okçular Vakfi tarafindan Cumhurbaskanliginin himayelerinde düzenlenen “1071 Malazgirt Zaferi Anma etkinliklerinin 7.’si için basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Okçular Vakfinda düzenlenen programa, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Beyoglu Belediye Baskani ve Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdogan ile etkinlige destek veren kurum ve kuruluslar katildi.

Toplantida, etkinliklerin 23-26 Agustos 2023 tarihleri arasinda hem Ahlat hem de Malazgirt’te es zamanli olarak düzenlenecegi; okçuluk, atli okçuluk, güres ve atli cirit gibi birçok geleneksel spor etkinligi gerçeklestirilecegi, ayni zamanda bu önemli tarihin de bir kez daha hatirlatilmis olacagi açiklandi.

“Gençlerimize bu degerlerin yerinde görülmesi için çesitli aktiviteler sagliyoruz”

Toplantida konusan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, bakanlik olarak yaptiklari çalismalardan bahsederek, “Gençlik ve Spor Bakanligi olarak bu 7 yildir yürütülen sürecin içerisine aktif olarak yer aliyoruz. Spor Toto Teskilat Baskanligimiz vasitasiyla diger gençlik hizmetleri genel müdürlügümüze, Spor Genel Müdürlügümüze, federasyonlarimizda ve bütün gençlik merkezlerimize hep beraber o bölgede pek çok degeri ortaya koyuyoruz. Gençlerimize bu degerlerin bu süreçlerin yerinde görülmesi için çesitli aktiviteler sagliyoruz. Binlerce gencimizi getiriyoruz oraya. Yurtlarimizda gelen misafirlerimizin konaklamasina yardimci oluyoruz. Orada bir gençlik kampimiz da var. Orada bütün gençlerimize oranin degerlerini, Ahlat’in degerini, Malazgirt’in öznesini, gençlerimize bu ülkenin degerlerini, milli manevi degerlerini asilamaya, onlarin bunlari yasamasini saglamaya devam ediyoruz” dedi.



“Türkiye’nin yeni bir sahlanis içinde oldugu bütün dünyanin kabul ettigi bir gerçektir”

Özellikle gençlere tarih bilincin kazandirilmasinin çok önemli oldugunu belirten Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ise, “Büyük medeniyet mirasinin bugünkü varisi olan Türkiye’nin yeni bir sahlanis içinde oldugu da bütün dünyanin kabul ettigi bir gerçektir. Ilhamini bu sanli geçmisinden alan ve gözünü gelecek yüzyilin dünyasina diken Türkiye’mizi, gençlerimizle birlikte bu ülkümüzü, bu düsüncemizi birlikte hayata geçirmeye de kararliyiz. Çünkü bizler inaniyoruz ki milletimizin her bir ferdi Istanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Milli Mücadelede, 15 Temmuz’da bize yükledigi hiçbir sorumluluktan kaçmamis, hiçbir mücadeleden geri durmamis, hiçbir fedakarliktan da kaçinmamistir. Emegini ve gerektiginde canini ortaya koymaktan çekinmemistir, çekinmeyecektir. Sayin Cumhurbaskanimizin küllendirilmeye çalisilan tarihi bilinci yeniden diriltip basta gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin sahiplenmesinin yolunu açtigi da bir gerçektir” diye konustu.



“1071 Malazgirt Zaferi Anadolu’yu yurt edinmemizin baslangicidir, kilididir”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu da, “1071 Malazgirt Zaferi Anadolu’yu yurt edinmemizin baslangicidir, kilididir. Bu sene 952. yil dönümünü beraberce Insallah idrak edecegiz. Okçular Vakfi olarak bu sene 7’ncisi düzenlenmektedir. Biz de bu ilk basladigindan bu tarafa farkli görevlerle beraber bu etkinliklere katilmaya çalistik. Bu etkinlikler daha gelistirilerek devam edecektir. Biz de bunlari gurur onurla insallah takip edecegiz ve biz de Insallah destekleyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye Cumhuriyeti devletiyle beraber bu topraklarda olmaya devam edecegiz”

Etkinliklerin gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Beyoglu Belediye Baskani ve Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz ise, “7 yildir Okçular Vakfi olarak Malazgirt Anadolu’nun Fethi 1071 etkinlikleri ile anma ve o kutlu zaferi yeniden idrak etme ve gelecek nesillere anlatma anlaminda bir sorumluluk üstlendik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varolus hikayesinin basladigi yer. Selçuklu’yla bu topraklardayiz, Osmanli’yla bu topraklardayiz ve ilelebet var olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle beraber bu topraklarda olmaya devam edecegiz. Türk milletinin gelismesi ve Türkiye yüzyilin hedefini bizlere göstermesi sebebiyle saygideger Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i huzurlarinizda bir kez daha tesekkür ediyorum. Bu 7.’sini gerçeklestirecegimiz etkinliklerin de tamaminda bizleri yalniz birakmayan Milliyetçi Hareket Partisi’nin saygideger Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum. Mustafa Destici, Büyük Birlik Partimizin Genel Baskani’na yine tesekkür ediyoruz. Bizleri yalniz birakmiyorlar” dedi.



“Malazgirt’in bilinmesi hakikaten büyük önem arz ediyor”

Vatandaslarin, tarihi zenginliklerin farkina varmasinin son derece önemli bir konu oldugunu söyleyen Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdogan da, “Malazgirt’in de taninmasi bilinmesi, bu dönüm noktasinin hakkiyla hatirlanmasi bizim bu topraklardaki varolusumuz için, kimligimizin yeniden insasi ve ihyasi için hakikaten büyük önem arz ediyor. Bu bakimdan bu konuda bize ilham veren, önderlik eden Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum. Bu konunun takibini yapan Okçular Vakfi’miza, Baskanimiz Haydar Ali Bey’e çok tesekkür ediyorum. Tabii ki bugün geldigimiz noktada dört basi mamur bir etkinlik haline, hatirlanma ve anma haline geldigi için bu gelmede, bu geliste emegi olan bütün kurum ve kuruluslara çok tesekkür ediyorum. Vatandaslarimizin bu zenginligin farkina varmasi Ani’yi, Ahlat’i, Malazgirt’i ziyaret edip görmesi bu topraklarda bulunmanin ne kadar önemli ve köklü bir hadise oldugunu ve bu topraklari bizim için vatan yapanin ne oldugunu anlamaya çalismasi büyük önem arz ediyor” diye konustu.

Basin toplantisina katilanlarin birlikte hatira fotografi çektirmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA