14'Üncü Büyükelçiler Konferansi Basliyor

Yurt disinda ve merkez teskilatinda görevli tüm büyükelçilerin katilimiyla 2008 yilindan bu yana düzenlenen Büyükelçiler Konferansi’nin 14’üncüsü, bu yil 5-9 Agustos’ta Ankara’da gerçeklestirilecek.

Disisleri Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, 2008 yilindan bu yana yurt disinda ve merkez teskilatlarinda görevli tüm Büyükelçilerin katilimiyla Büyükelçiler Konferansi’nin düzenlendigi hatirlatildi.

Açiklamada, Büyükelçiler Konferansi’nin 14’üncüsünün, bu yil 5-9 Agustos’ta Ankara’da gerçeklestirilecegi belirtildi. Resmi açilisi 7 Agustos günü yapilacak olan Konferans’in temasi, "Türkiye Yüzyili’nda Dis Politikamiz" olarak belirlendi.

Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Ülkemizi ve bölgemizi yakindan ilgilendiren gelismelerin ele alindigi, küresel egilimlerin degerlendirildigi ve güncel sinama ve firsatlarin görüsüldügü Büyükelçiler Konferansi, dis politikamiz baglaminda kurumiçi planlamalar yapilmasi ve kurumlararasi esgüdüm tesis edilmesi bakimindan önemli bir islev görmektedir. Konferans çerçevesinde Büyükelçilerimiz, Sayin Cumhurbaskanimiz ve Sayin TBMM Baskanimiz tarafindan kabul edileceklerdir."
Kaynak: İHA