Konya, Temmuz Ayinda Ihracat Rekoru Kirdi

Konya, Temmuz ayinda tarihinin en yüksek ihracat rakamini gerçeklestirdi. Temmuz’da Konya’nin ihracati yüzde 37,29 artisla 328.6 milyon dolar oldu.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Temmuz ayi ihracat verilerini açikladi.

Ihracat rakamlarini degerlendiren Konya Ticaret Odasi (KTO) Baskani Selçuk Öztürk, “Konya’miz beklentilerimiz dogrultusunda 2023 yilinin ikinci yarisina yüksek ihracat artisiyla basladi.

Tüm tüccar, sanayici ve ihracatçilarimizi kutluyorum” dedi.

Baskan Öztürk, “Türkiye’nin Temmuz ayi ihracati geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 8,4 artisla, 20,1 milyar dolar olarak gerçeklesti. Konya’nin ihracat rekoru kirdigi Temmuz ayinda ihracati yüzde 37,29 artisla 328 milyon 668 bin 318 dolar oldu. Bu rakam Konya’nin tarihinin en yüksek aylik ihracat rakamidir. Ayni zamanda Konya, Türkiye ihracatindan aldigi payi yüzde 1,87’ye yükselterek farkli bir rekora imza atmistir. 2023 yili ilk 7 aylik ihracatimiz da yüzde 2,46 artarak 1 milyar 892 milyon dolara ulasmistir. Konya’nin son 12 aylik ihracat rakami da 3 milyar 307 milyon dolar olarak gerçeklesmistir. Temmuz ayinda gerçeklesen bu yüksek oranda artis memnuniyet vericidir. Beklentilerimiz dogrultusunda 2023 yilinin ikinci yarisina yüksek ihracat artisiyla basladik. Emegi geçen tüm tüccar, sanayici, ihracatçi ve çalisanlarimizi kutluyorum. Firmalarimizla isbirligi içinde çalisarak 2023’ün ilerleyen aylarinda daha yüksek oranda ihracat artisina ulasacagimiza inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA