Çocuk Esirgeme Kurumu'nda Kalan 3.5 Yasindaki Çocugun Ölümünde Ihmal Iddiasi
Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 3,5 yasindaki çocuk, aniden fenalasarak kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Aile çocuklarinin yurtta siddet gördügünü iddia ederek sikayetçi oldu. Siddet iddialarini yalanlayan kurum yetkilileri ise minik çocugun karin agrisi sikayetiyle hastaneye kaldirildigini açikladi.

Çocugunun ölümünde ihmal oldugunu savunarak sikayette bulunan anne Eda Nur Kanidinç, "Ben çocuklarimi ayin 18’inde yurda götürdüm. 23’ünde görmeye gittigimde oglumun sol gözünde morluk gördüm. Bir gün sonra ben giderek dilekçe verdim ve sikayetçi oldum ogluma darp raporu aldim. Çocuklarimi almak istedim ama vermediler çocuklarimi. Dün aksam saat 19.00 gibi oglum rahatsizlanmis hastaneye kaldirmislar. Ama bize söylemediler hastaneye kaldirdiklarinda oglum kan kusuyormus. Çocugumun iki defa kalbi durmus cigerleri yirtilmis. Öyle söyledi doktor. Daha sonra naklettiler baska hastaneye. Orada hava makinesi bagladilar onunla bir gün kaldi bugün de vefat etti. Oglum kötülesince o aksam hemen kizimi bana verdiler. Eflin’i aldigimda bronslari dolmus öksürüyordu. Onu da hemen hastaneye götürdüm. Burnu akiyordu gözleri baygin bakiyordu. Onu vermeseler onun da cesedini alacaktim. Bu yapanlarin yanina kalmasin cezalandirilsin istiyorum" ifadelerini kullandi.
Siddet olayini yalanlayan kurum yetkilileri ise minik çocugun karin agrisi ve tuvalete çikamama sikayetiyle hemsireler tarafindan hastaneye kaldirildigini, burada yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybettigini ifade etti.
