Amasya'da Kur'an Kursunda 20 Ögrenciye Pide Dayagi Açiklamasi Valilik Sorusturma Baslatti

Amasya’da yatili Kur’an kursunda pideleri izinsiz yedigi için 20 ögrenciyi kasap genç ile belletmen darp etti. Amasya Valiligi, konuyla ilgili adli ve idari sorusturma baslatildigini duyurdu.

Amasya'da Kur'an Kursunda 20 Ögrenciye Pide Dayagi Açiklamasi Valilik Sorusturma Baslatti


Olay, geçen Sali günü aksami Büyükaga Kur’an Kursu’nda yasandi. Edinilen bilgiye göre, binaya aksam saatlerinden sonra disaridan pide getirildi.

Ögrenciler pidelerden yedi. Binaya getirilen adaklik hayvanlari kestigi ve kurumda resmi görevi bulunmadigi ögrenilen Berkay N. (21) iddiaya göre 20 ögrenciyi yemekhanede toplayarak ’pideleri idareden izinsiz yedikleri’ gerekçesiyle sopayla darp etmeye basladi.

Darp olayina kursta belletmen olarak görev yapan Tarik D. (21) de katildi.

Ertesi sabah kurstan bir ögrenci hastaneye gitti. Vücudundaki morluklari gören doktor durumu polise bildirdi. Kurs yöneticileriyle iletisime geçen polis, 24 saat kayit yapan güvenlik kamerasi görüntülerini incelemeye aldi. Darp olayinin görülmesi üzerine Berkay N. gözaltina alindi. Yaptiklarindan pisman oldugu ögrenilen Berkay N. çikarildigi mahkeme tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Belletmen Tarik D.’nin ise kurstaki görevine son verildigi ögrenildi.

Valilik sorusturma baslatti

Konuyla ilgili Amasya Valiliginden yapilan açiklamada, “Ilimiz merkez Büyükaga Kur’an Kursu’nda yatili kalan ögrencilerimizin darp edilmesi olayi ile ilgili olarak sorumlular hakkinda gerekli adli ve idari sorusturma baslatilmis olup, konu valiligimizce titizlikle takip edilmektedir” denildi.
Kaynak: İHA