(Özel) Alev Savasçilarinin Çanakkale'de Canlarini Hiçe Saydigi Anlar

Çanakkale’de dün baslayan ve 1500 hektarlik alanda etkili olan orman yanginina müdahale karadan ve havadan devam ederken, dün gece orman ve itfaiye ekiplerinin canla basla alevlerin arasina araçlarini sürüp yangina müdahale ettikleri anlarin görüntüsü ortaya çikti. Siddetli rüzgara ve alevlerin yön degistirme ihtimaline karsa alevlerin arasina araçlariyla giren itfaiye personeli ile müdürü arasindaki diyalog da izleyenleri duygulandirdi. Itfaiye personeli müdürüne ne yapacagiz diye sorarken müdürü ise, “Devam ediyoruz, birsey olmaz” diyerek yangini söndürmek için araçlariyla alevlerin arasina hareket etti.

Çanakkale’de dün ögle saatlerinde baslayarak siddetini artiran yangini söndürme çalismalari devam ediyor. Alevlere 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve is makinesi müdahale ediyor. Orman yangini nedeniyle Çanakkale-Çan yolu tedbir amaciyla ulasima kapatildi. Çanakkale Bogazi’ndaki gemi trafigi çift tarafli olarak askiya alindi. Toplamda 337 hane ve bin 251 vatandasin yasadigi 9 köy tahliye edildi. Yaklasik 83 vatandas tedbir amaçli hastanelere sevk edildi. Kronik rahatsizligi olan 8 vatandas müsahede altina alindi. Ulupinar köyünde 5 ev, Yagcilar köyünde 4 evde hasar meydana geldi. 85 küçükbas 3 büyükbas olmak üzere toplam 88 hayvan telef oldu. 10 ahirin hasar aldigi belirtildi.

Alevlere Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü, belediye itfaiye ekipleri, Hava Meydanlari Itfaiye ekipleri ve çevre ilçe ve illerden gelen orman ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor

Dün gece rüzgarin 70 kilometre hiza ulastigi anlarda Radartepe’deki ormanlik alanda çekilen görüntüler olayin vehametini bir kez daha gözler önüne serdi. Çanakkale Orman ve Devlet Hava Meydanlari itfaiye ekiplerinin arazözlerini alevlerin içine sürüp yangini söndürmek için canla basla çalistiklari anlar kameraya yansidi.

Nefes almanin çok güç oldugu, sicakligin da hayli yükseldigi bir ortamda itfaiye ve orman ekipleri alevlere suyla müdahale etti. Bir personel müdürüne ne yapacagiz diye sorarken, müdürü ise, "Devam ediyoruz. Birsey olmaz" diyerek ona moral verdi.

2 binden fazla itfaiye, orman ve diger personelin bölgedeki hummali çalismasi sürüyor.
Kaynak: İHA