Pakistan'da Muhalif Siyasetçi Qureshi Gözaltina Alindi

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Baskan Yardimcisi Shah Mehmood Qureshi’nin gözaltina alindigi bildirildi.

Pakistan'da Muhalif Siyasetçi Qureshi Gözaltina Alindi


Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Baskan Yardimcisi Shah Mehmood Qureshi, Pakistan’in baskenti Islamabad’da gözaltina alindi. Parti Sözcüsü Zulfi Bukhari yaptigi açiklamada Qureshi’nin gözaltina alinmasinin özel nedeninin net olmadigini ifade etti.

Sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Qureshi’nin gözaltina alinmasini kinayan Bukhari, “O, bir basin toplantisinda su anda Pakistan’da sürmekte olan tüm tiranliga ve seçim öncesi hilelere karsi PTI’nin durusunu gösterdigi için gözaltina alindi” dedi.

Qureshi’nin gözaltina alinma nedeni ise ülkede yapilacak seçimlerdeki herhangi bir ertelemede mahkemeye itiraz edecegini açiklamasi ile baglantili oldugu düsünülüyor.

Pakistan’da 2008-2011 ve 2018-2022 yillari arasinda Pakistan Disisleri Bakani olarak görev yapan Qureshi, Pakistan Adalet Hareketi’nin baskan yardimcisi olarak Pakistan Ulusal Meclisi milletvekilligi görevini de yürütmüstü.

Eski lidere yasak getirilmisti

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI), lideri Imran Khan’a devlet hediyelerini satma, mal varligini gizleme suçlamalarini içeren Toshakhana davasinda 5 yil siyasi yasak getirilmis, Khan 3 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Khan, 2018 yilinda göreve gelmesinin ardindan geçtigimiz yilin nisan ayinda parlamentoda yapilan bir güven oylamasinin ardindan düsmüstü.
Kaynak: İHA