Mus Valisi Çakir Malazgirt'te

Mus Valisi Avni Çakir, 26 Agustos Malazgirt Zaferi’nin 952. yildönümü kutlamalarinin yapilacagi Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parki’nda incelemelerde bulundu.

Mus Valisi Çakir Malazgirt'te


Beraberindeki Mus Vali Yardimcisi Hasan Tas ile Malazgirt ilçesine gelen Mus Valisi Avni Çakir; Kaymakam Göksu Bayram, Belediye Baskani Cengiz Altin, Jandarma Komutani Binbasi Kamil Incebacak, Ilçe Emniyet Müdürü Ilker Eksi ve Okçular Vakfi Yetkilileri tarafindan tarihi Milli Park’ta karsilandi. Vali Çakir ve berberindeki heyet, Tarihi Milli Park’ta yapilan çalismalar ve Millet Bahçesi’ni inceledi. Malazgirt Zaferi’nin 952. yildönümü hazirliklarinin yogun sekilde devam ettigi Tarihi Milli Park ve Millet Bahçesi çalismalari hakkinda Malazgirt Kaymakami Göksu Bayram ve Belediye Baskani Cengiz Altin’dan bilgiler alan Vali Çakir, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parki’nda yapilacak etkinlikler hakkindan Okçular Vakfi yetkililerinden bilgiler aldi.

Vali Çakir daha sonra Malazgirt Zafer anitlarini ziyaret ederek, anitlarin tarihi hakkinda Kaymakam Göksu Bayram’dan bilgiler aldi.

Son olarak Malazgirt Müzesinde temaslarda bulunan Vali Çakir, "Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirma" projesi kapsaminda kazi çalismalari hakkinda Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik’ten bilgi aldi.
Kaynak: İHA