Manisa Valisi Enver Ünlü Göreve Basladi

Resmi Gazete’de yayimlanan Valiler Kararnamesi’yle Giresun Valisi iken Manisa Valisi olarak atanan Enver Ünlü görevine basladi. Hükümet Binasi önünde törenle karsilanan Vali Ünlü burada yaptigi konusmada, “Gayret bizden tevfik Allah’tan. Adanmis bir anlayisla çalisarak gelisim ve degisim içinde olacagiz. Tarihimize, kültürümüze, verimli topraklarimiza, turizmimize, sanayimize, gençlerimize, çocuklarimiza ve degerli insanlarimiza sahip çikacagiz. Her vatandasimizin yüregine dokunacagiz. Bunlari hep birlikte yapacagiz.” dedi.

Manisa Valisi Enver Ünlü Göreve Basladi


Resmi Gazete’de yayimlanan Valiler Kararnamesiyle Manisa’nin yeni Valisi olan Enver Ünlü kente geldi. Manisa Valiligi önünde törenle karsilanan Vali Ünlü, valilik önünde kurulan kürsüden kendini karsilamaya gelen protokol üyelerine ve basin mensuplarina hitaben bir konusma gerçeklestirdi. Konusmasina kendisine bu görevi layik gören Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’ya sükranlarini sunarak baslayan Vali Ünlü, görevi kendisinden devraldigi ve Istanbul’da da birlikte görev yaptiklari Manisa’nin eski Valisi Yasar Karadeniz’e de Manisa’ya yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ederek yeni görev yeri Sakarya Valiliginde basarilar diledi.

"Vatandas odakli hizmete talip olacagiz"

Manisa’nin tarihi ve kültürel olarak Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi oldugunu ve Osmanli Imparatorlugu’ndaki 16 sehzadeye sancakbeyligi yaptigini kaydeden Vali Ünlü, “Manisa iman, inanç ve milli ruh demektir ve Ege’de parlayan milli asalettir. Mülki Idare Amirligine adim attigim 1994 yilindan beri ’halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ ve ’insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisiyla insani merkezine alan bir yönetim anlayisi içinde tüm is ve islemlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeyi, aziz sehitlerimiz eve kahraman gazilerimize minnet duymayi, aziz sehitlerimizin degerli emanetleri olan sehir aileleri ile birlikte olmayi, yetimin, öksüzün yaninda olup onlari gözetmeyi, toplumun dezavantajli kesimiyle birlikte olup onlari gözetecegimize özen gösterecegimizi belirtmek istiyorum. Devletimizin sefkatini ve hosgörüsünü en ücra köselere kadar yaymak ve hissettirmek, kamu yararini ön planda tutan bir anlayisla, hukukun üstünlügüne, tüm hizmetlerin en verimli sekilde yerine getirilmesine azami gayret edecegiz. Vatandas odakli hizmete talip olacagiz. Hürriyet ve bagimsizligin kazanilmasinin ardindan, yakilip yikilan sehrini yeniden ayaga kaldirmak için yeniden dogus mücadelesi veren Manisa halkinin azim ve çaliskanligi sayesinde sehrimiz tarimi, sanayisi, güçlü ekonomisi ve sagladigi katma deger ile ülkemizin gözbebegi illeri arasina girmeyi basarmistir.” dedi.



"Gayret bizden tevfik Allah’tan"

Manisa’nin sanayisi ve tarimiyla örnek bir sehir olduguna dikkat çeken Vali Ünlü, “Manisa hem sanayinin hem de tarimin birlikte yürütüldügü örnek bir sehir olarak, ekonomik aktiviteler, istihdam, rekabet ve yenilikçi kapasitesiyle büyük isletmelere ev sahipligi yapmaktadir. Ilimizde yapimina baslanmis ve baslanacak olan birbirinden degerli projeleri devam ettirmek, devraldigimiz bayragi daha da ilerilere götürme gayreti içinde olacagiz. Rabbim her daim bize hayirli ve güzel hizmetler yapmayi nasip etsin. Gayret bizden tevfik Allah’tan. Adanmis bir anlayisla çalisarak gelisim ve degisim içinde olacagiz. Tarihimize, kültürümüze, verimli topraklarimiza, turizmimize, sanayimize, gençlerimize, çocuklarimiza ve degerli insanlarimiza sahip çikacagiz. Her vatandasimizin yüregine dokunacagiz. Bunlari hep birlikte yapacagiz. Bu çalismalar sirasinda degerli hemserilerimiz basta olmak üzere, milletvekillerimizin, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluslarinin, oda ve derneklerin, degerli meslektaslarimizin, toplumun tüm kesiminin ve basin mensuplarimizin degerli katki ve tecrübelerini esirgemeyeceklerine inaniyorum. Bahtin, bahtim, nesen, nesem, sizin sizimdir Manisa.” seklinde konustu.

Vali Ünlü yaptigi açiklamasinin ardindan protokol üyeleriyle birlikte Valilik makamina çikti.
Kaynak: İHA