CHP Erzincan Milletvekili Sarigül Açiklamasi 'BM Baris Gücü Bagimsiz Bir Devletin Egemenlik Hakkina Nasil Engel Oluyor?'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül, “BM Baris Gücü bagimsiz bir devletin egemenlik hakkina nasil engel oluyor?” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Sarigül Açiklamasi 'BM Baris Gücü Bagimsiz Bir Devletin Egemenlik Hakkina Nasil Engel Oluyor?'


CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül, KKTC’deki yol insaati gerilimine iliskin Erzincan Gazeteciler Cemiyetinde basin açiklamasinda bulunarak BM’nin tavrini kinadi. Sarigül, Birlesmis Milletler Baris Gücü’nün bagimsiz bir devletin egemenlik hakkina engel olamayacaginin altini çizerek, “KKTC kendi vatandaslarina, kendi topraklarina yol yapmak istiyor, Birlesmis Milletler (BM) Baris Gücü askerleri de buna maalesef engel olmaya çalisiyor. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Ada’daki diger devletle esit egemenlik ve esit uluslararasi statüye sahip bagimsiz bir devlettir. Birlesmis Milletler Konseyi bu gerçegi artik kabullenmek zorundadir. Bu gerçek, sehitlerimizin kaniyla yazilmis ve kazanilmis bir gerçektir. Bu gerçegi degistirmek isteyenler bunun bedelini ödemek zorunda kalir. Birlesmis Milletler baris gücü, bagimsiz bir devletin egemenlik hakkina Erzincan’dan soruyorum nasil engel oluyor? Birlesmis Milletler hangi yetkiyle ve sifatla Kibris’ta yol yapilmasini engelliyor. Bu tavir asla kabul edilemez. Birlesmis Milletler baris gücü, böylesine insani ve hakli bir projeyi engellemekle Kibris Rum tarafinin yaninda oldugunu göstermistir. Birlesmis Milletler’in bu tavrini kiniyorum. Kendisini adanin tek sahibi olarak gören Kibris Rum tarafi, umuyorum ki asla ve asla bundan cesaret almamalidir ve yine umuyorum ki, Kibris Rum tarafi, Amerika Birlesik Devletleri’nin (ABD), silah ambargosunu kaldirma kararini uzatmasindan da cesaret almamalidir. Kibris, sehit ve gazilerinin yurdudur, can Erzincan’dan, Yunanistan’a, Kibris Rum tarafina, Birlesmis Milletler’e, Amerika Birlesik Devletleri’ne ve tüm dünyaya sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti Kibris konusunda 1974 yilinda nasil Kibris’in yanindaysa bugün de ayni sekilde Kibris’in yanindadir. Kibris Türk milletinin milli davasidir. Bizim için Erzincan neyse Kibris odur. Erzincan’dan bir kez daha Yunanistan’i, Kibris Rum kesimini uyariyorum. Sunu ifade etmek istiyorum; Kibris Rum kesimi ve Yunanistan, Amerika’ya güvenmeyin ayidan post Amerika’dan dost olmaz.” ifadelerini kullandi.

Sarigül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel baskan arayisinin olmadiginin altini çizerek, “Erzincanli atalarindan dedelerinden ecdatlarindan ögrendigi omurgali siyaset yapmaktir ve dik durmaktir. Bir Erzincanli her zaman dik durur, güçlüden yana olmaz her zaman haklidan yana olur. O gün Kemal Kiliçdaroglu ’Bismillah’ demistir, bir araya gelmeyecek olan birçok siyasi parti bir araya getirmistir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihteki en yüksek oyunu almistir. Kiliçdaroglu, her sey bir alin yazisidir, kismet olup da iki puan daha almis olsaydi bu meydanda dolasan aslan parçalari bu meydanda dolasan yigitler belki de bugün Çankaya Köskü’nde Basbakanlik koltugunda Cumhurbaskani vekilligi koltugunda oturuyorlardi o zaman hiçbir sey yoktu. Yani Erzincanli sudur; Erzincanli tencere kaynarken yanimizda olmaz. Tencere kaynarken maymun oynarken herkes yaninizdadir, maharet tencere kaynamadigi zaman da o dostlugunuzu o kadirsinasliginizi ve o vefanizi göstermektir. Türkiye Cumhuriyeti su anda ana muhalefet partisine yeni bir lider aramiyor, su anda Cumhuriyet Halk Parti’mizin Kemal Kiliçdaroglu’na Türkiye Cumhuriyeti’mizin Kemal Kiliçdaroglu’na dünden daha fazla ihtiyaci vardir. Kemal Kiliçdaroglu’nun vicdanli merhametli, adaletli siyasetine inaniyorum. Kemal Kiliçdaroglu geçtigimiz seçim döneminde tek basina mücadele vermistir zaman zamanda yalniz birakilmistir ve Kemal Kiliçdaroglu kaybetmemistir biz kendisine kazandiramadik hakikaten yaziklar olsun bize. Birinci turda AK Parti ipi gögüsleyemedi o 15 günlük süre içersinde aslan parçalari, bugün konusan o yigitler genel baskanimizin yaninda olup da genel merkezden kol kanat gerip 15 günlük süreci iyi degerlendirselerdi bugün belki sonuç daha da fakli olurdu.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA