Adliyeye Sevk Edilen 3 Rapçi Serbest Birakildi

Istanbul’da gözaltina alinan 3 rapçi çikarildigi mahkemece yurt disi çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Adliyeye Sevk Edilen 3 Rapçi Serbest Birakildi


“Heijan” adiyla bilinen D.T, BIG olarak bilinen S.I, ve CAC olarak taninan S.T. ve “Muti” lakabiyla anilan M.N.D. hakkinda söyledikleri sarkilardaki sözler ve kliplerinde kullandiklari silahlar nedeniyle sorusturma açilmisti. Istanbul’da 18 Agustos günü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince düzenlenen operasyonda, “Muti” lakapli sarkici M.N.D.’nin belirlenen adresinde olmamasi sebebiyle halen aranildigi ögrenilirken, D.T, S.I. ve S.T isimli sarkicilar yakalanmisti. Rapçilerin "Silahli Suç Örgütüne Üye Olmak”, “Suçu Övmek”, “Suç Islemeye Tahrik Suçu” ve “6136 Sayili Kanuna Muhalefet” ile “Illegal hayati özendirmek" ile suçlandigi aktarilmisti. Gözaltina alinan 3 rapçi emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilmisti.

Rapçiler çikarildiklari mahkemece serbest birakildi

D.T, S.I ve S.T savciliktaki ifadelerinin ardindan çikarildiklari nöbetçi hakimlikçe yurt disi çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA