Vali Tavli Açiklamasi 'Samsun'un Tüm OSB'lerini Üretim Ve Istihdamda Daha Ileriye Tasiyacagiz'

SAMSUN – Samsun Valisi Orhan Tavli, Samsun’un tüm OSB’lerini üretim ve istihdamda daha ileriye tasimak için yogun bir sekilde çalisacaklarini söyledi.

Vali Tavli Açiklamasi 'Samsun'un Tüm OSB'lerini Üretim Ve Istihdamda Daha Ileriye Tasiyacagiz'
Vali Orhan Tavli, YIKOB Baskani Ibrahim Civelek, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Altunsoy ve Yeni OSB Koordinatörü Sef Yakup Erbas’tan ilin organize sanayi bölgeleri hakkinda brifing aldi. Kentin çesitli yerlerinde bulunan 12 organize sanayi bölgesi hakkinda bilgiler alan Vali Orhan Tavli, “Bölgenin en gelismis sehri olan Samsun’u, gidadan tarima, teknolojiden savunma sanayisinde birçok sektörde yapacagimiz istihdam ve üretimle Cumhuriyetimizin Yeni Türkiye Yüzyili hedefleri Zaman insanin kurdudur daha yukarilara tasiyacagiz” dedi.

Yeni OSB’nin süreçleri ve gelismeleri hakkinda da bilgiler alan Orhan Tavli, mevcut çalismalarin hizlandirilarak Yesil OSB konseptine uygun Tekkeköy Yeni OSB’nin, Samsun’un sanayisi, üretimi ve istihdamina katki saglamasi için bir an önce faaliyete geçirilmesi talimati verdi. Mevcut OSB’lere ek olarak Yeni OSB’nin de yatirimcilar tarafindan yogun ilgiyle karsilandiginin altini çizen Vali Tavli, “Yeni OSB’nin de tam faaliyete geçmeye baslamasiyla birlikte önümüzdeki yillarda birçok sektörde yapacagimiz üretimle ihracat rakamlarinin düzenli olarak artacagina ve her yili Samsun olarak rekorla kapatacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Türkiye’nin kalkinmasina yönelik yüksek teknoloji üreten, savunma sanayi içeren, ihracat odakli büyüme stratejisini temel aldiklarini ifade eden Tavli, Samsun’un dört bir yaninda bulunan tüm OSB’lerinde altyapi ve üstyapi çalismalari da dahil olmak üzere yogun bir sekilde çalismaya devam edeceklerini vurguladi.

Tavli, ilçe kaymakamlariyla yaptigi degerlendirme toplantisinda da ilçelerdeki sanayi kollari ve alt yapi baz alinarak kentin üretim ve istihdamina katki saglayacak OSB’lerin ivme kazanmasi için hep birlikte çalismalari sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA