Bakan Yumakli, Cumhurbaskani Erdogan'in Sözünü Hatirlatti Açiklamasi 'Ambarin Anahtari Kimdeyse Güç Ondadir'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, gida arz güvenliginin önemini vurgulayarak, "Cumhurbaskanimizin belki de konuyu özetleyen bir cümlesidir; ’Ambarin anahtari kimdeyse güç ondadir’" dedi.

Bakan Yumakli, Cumhurbaskani Erdogan'in Sözünü Hatirlatti Açiklamasi 'Ambarin Anahtari Kimdeyse Güç Ondadir'
Siirt Tarim ve Orman Il Müdürlügünce üreticilere dagitilan ekipmanlari kontrol eden Bakan Yumakli, üreticilerle sohbet edip, kente ait ürünlerin sergilendigi stantlari gezerek ürünlerden tatti. Burada gazetecilere açiklamada bulunan Bakan Yumakli, "Buraya gelmeden önce çok kiymetli genç kardeslerimle beraberdik. Onlarin üretimdeki istekleri, arzulari, kararliliklari bize gelecek için ümit verdi. Bu vesileyle Türkiye’de üretim yapmak isteyen, tarimsal üretimin içerisinde bulunmak isteyen bütün genç kardeslerime mutlaka bakanligimizin üretimle alakali isteklerine cevap verecek destekleriyle ilgili bilgi sahibi olmalarini özellikle istirham ediyorum" dedi.

Tarimsal üretimin bir istihdam yönü de oldugunu ifade eden Bakan Yumakli, "Ülke tarimi için önemli olan yönü var, ama en önemlisi de gida arz güvenligi ile ilgili önemli bir yönü vardir. Bugün üç defa tekrar edecegim ama Cumhurbaskanimizin belki de konuyu özetleyen bir cümlesidir; ’Ambarin anahtari kimdeyse güç ondadir’" diye konustu.

Üretmenin önemini ve degerini bildiklerini dile getiren Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Kemal Kizilkaya ise, tarimsal üretimin arttirilmasina yönelik Tarim ve Orman Bakanliginin himayelerinde çaba ve desteklerin devam edecegini söyledi.

Vali Kizilkaya, Kirsal Kalkinma Yatirimlari Destekleme Programi çerçevesinde 2022 ve 2023 yillarinda 70 milyon 761 bin lira ile desteklenen 775 adet projenin kente ve ülkeye hayirli olmasini diledi.

Bakan Yumakli’ya Vali Kizilkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve beraberindekiler eslik etti.
Kaynak: İHA