Gökbel Yaylasi, 10 Binleri Sölende Bulusturdu

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in Kestel Belediye Baskani oldugu dönemde ilkini gerçeklestirerek baslattigi 17. Geleneksel Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri ünlü sanatçilar Ayse Dinçer ve Sibel Can’in uzun süre hafizalardan silinmeyecek konserleriyle basladi. Gökbel konserlerine 10 binerce kisi katildi.

Gökbel Yaylasi, 10 Binleri Sölende Bulusturdu


2021 yilinda Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma ve Egitim Genel Müdürlügü tarafindan ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Envanteri’ne giren Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri binlerce vatandasin katilimiyla basladi.

Offroad’dan lunaparka kadar birbirinden farkli onlarca etkinligin düzenlendigi festival alani gün boyunca ziyaretçi akinina ugradi. Ilk gününde yaklasik 70 bin kisiyi agirlayan Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri, Ayse Dinçer ve Sibel Can konserleriyle de katilimcilara unutulmaz bir açilis gecesi yasatti.

Festivale yogun ilgi

17. Geleneksel Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri’nin açilis organizasyonuna Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Alanya protokolü ve onbinlerce vatandas katildi.

Halk konserlerinden önce Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Gökbel Meydani’ni dolduran kalabaliga seslendi. Baskan Yücel alani dolduran binlerce vatandasa hitaben Gökbel Festivali’nin açilis konusmasini gerçeklestirdi.

Baskan Yücel:" Gökbel ,Alanya’nin ve Türkiye’nin markasidir"

Konusmasina 100. yasini kutlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve vatanimizin bölünmez bütünlügü, birligi ve dirligi için sahadet serbeti içen tüm sehitleri anarak baslayan Baskan Yücel, “Türk’ün Ata sporu, dünyanin en eski spor dallarindan biri olan Yagli Güresleri, 19 yildir Gökbel’de yasatiyoruz. Kestel Belediye Baskanligimin birinci yilinda baslattigimiz Gökbel Güres Festivali, sizlerin destegi ile her yil katlanarak büyüdü ve bu günlere geldi. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Türkiye Ulusal Envanterine giren Gökbel Güresleri Alanya’nin ve Türkiye’nin bir markasidir, bir degeridir” dedi.

“Gökbel Yagli güreslerimizin yasatilmasi ve gelecek nesillere tasinmasi bizler için çok degerlidir” diyen Baskan Yücel, “Bizler bu konuda tüm gayreti gösteriyoruz. Inaniyorum ki Türk’ün cesaretinin ve asaletinin sergilendigi, Türkiye’nin en önemli baspehlivanlarinin kol bagladigi Gökbel Güresleri, agasiyla, pehlivaniyla, birbirinden güzel etkinlikleriyle, altin kemeriyle, seyircisi, cazgiri, davulcusuyla insallah yüzlerce yil devam edecektir. Yarin Gökbel Er Meydaninda, tarihi Kirkpinar’in bu yilki altin kemerli baspehlivani Antalyali güresçimiz Yusuf Can Zeybek basta olmak üzere, ellinin üzerinde baspehlivan ve yaklasik bin güresçi kol baglayacak. Türkiye’nin en iyi pehlivanlarinin kiran kirana mücadelesini hep birlikte izleyecegiz” diye konustu.



Tüm vaktimizi ve enerjimizi alismaya , üretmeye harcadik

“Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri için 19 yil önce bu günleri hayal bile edemezdik” ifadelerini kullanan Baskan Yücel, “Süphesiz ki, her yil kilometrelerce yoldan yaylalarin yaylasi Gökbel’e gelerek, muhtesem bir kalabalik ve cosku olusturan sizlerin destegi ve ilgisiyle bugünlere geldik. Sizler her zaman bize destek verdiniz, bagriniza bastiniz, yillardir hep birlikte ayni yolda yürüyoruz. Bu güzel yol arkadasliginiz için, sevginiz, güveniniz ve desteginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Biz, bugüne kadar tüm vaktimizi ve enerjimizi çalismaya, eser üretmeye ve sizlere en iyi sekilde hizmet etmeye ayirdik” seklinde konustu.

Alanya merkezde, egitimden sagliga, spordan sosyal projelere kadar bir çok dev eseri hizmete kazandirdiklarini belirten Baskan Yücel, “Alanya’nin 37 yillik hayali teleferigi gerçege dönüstürdük. Simdi yillardir Alanya’nin kanayan yarasi olan, her seçimde her belediye baskaninin proje kitapçiginda yer alan Cuma Pazari projesini yapiyoruz. Kapali Pazar Alani, Otopark kismi tamamlandi, insallah Sinema ve Digital Kütüphane kismini da en kisa zamanda tamamlayip sizlerin hizmetine sunacagiz.

Hiçbir belediyenin yapamadigini egitimde yaptik

Egitimde, hiçbir belediyenin yapamadigini yaptik. Oba Kiz Yurdunu, Fahri Gürses Etüt Merkezini, Payallar’da Sehit Aybüke Ögretmen Etüt Merkezini, Oba’da Rüya Ipekten ve Saadet Çelik Çocuk Akademisi ve Kresini hizmete açtik. Mahmutlar Hanife Cebeci Kres ve Gündüz Bakim Evinin, Mahmutlar Etüt Merkezinin de insaatlari hizla devam ediyor. Önümüzdeki egitim dönemine yetistirmeye çalisacagiz. Kestel’de Sultan Alparslan Anadolu Lisesi, Payallarda Çok Programli Anadolu Lisesi, Avsallar’da 100. Yil Ortaokulu ve Anaokulu olmak üzere 3 okulu sifirdan insa ederek ögrencilerimizin hizmetine sunduk.

8’inci saglik ocaginin temeli atildi

Saglik’ta, dogu bölgemize kazandirdigimiz Çayarasi Saglik Ocagi doktoruyla, hemsiresi ile ambulansi ile yillardir bölgemize hizmet veriyor. Geçtigimiz hafta sonu söz verdigimiz gibi Egrigöl’de dört dörtlük bir saglik ocagini daha hizmete açtik. Bati bölgemizin yaylalarinda yasayan vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum. Simdiye dek 7 saglik ocagi yaptik, 8’incisinin de temelini attik.

Spor yatirimlari ile bilgede tekiz

Sporda, sporun baskenti Alanya’ya yakisir spor tesislerini kentimize kazandiriyoruz. Oba’da Kapali Spor Salonu ve Yari Olimpik Yüzme Havuzumuzun insaati bitmek üzere. Konakli Mahallemize bölgenin en kapsamli spor tesisinin temelini attik. Konakli Spor Kompleksimiz, takim kampindan, konaklama tesisine, atletizm parkurlarindan veledroma kadar 18 ayri bransta Türk sporunun gelismesine ve spor turizmine hizmet verecek. Ayni zamanda Zimbitlik Mevki’ne yeni bir spor salonu daha kazandirdik. Gelecegimiz, yarinlarimiz çocuklarimiz ve gençlerimiz için daha çok spor ve sosyal alanlar olusturmaya devam edecegiz.

Sosyal alanlarda, geçtigimiz dönemde Alanyamiza Devlet Bahçeli Yasam Alani’ni kazandirmistik. Bu dönemimizde de Kizilalan Mevki’nde bölgede bir ilk olacak Macera Parkinin yapimini tamamladik. Ihale sürecinden sonra hizmete açacagiz. Dönemimizde 172 park yaparak Alanya’nin her mahallesini park ve sosyal alanlarla bulusturduk. Bisiklet yollari, prestij caddeleri ve sahil düzenleme çalismalarimizla kentimize deger kazandiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Alanya’ya katma deger saglayacak, Alanya Belediyesi’ni güçlendirecek projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Baskan Yücel, “Üretken Belediyecilik anlayisimizla Alanyamizin degerine deger katacak Alaiye Su markasini olusturduk. Su Fabrikamizin yani sira Beton Fabrikamiz, Asfalt Plentimiz ve Maden Ocagimiz, Günes Enerji Santrallerimiz ve bitki seralarimizla kendi üretimimizi kendimiz yapiyoruz. Güçlü araç filomuz, nitelikli personelimizle Alanyanin her bölgesine, en ücra noktasina kadar hizmetlerimizi götürüyoruz. Bu gün burada ne kadar özetlemeye çalisirsak çalisalim, Alanyamiza, anlatmasi saatlere, günlere sigmayacak eser ve hizmetler kazandirdik. Eskilerin dedigi gibi, “esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri.”

Çirkin siyaset yapmadik

Konusmaktan degil üretmekten yana bir politika izlediklerini, her dönem eserleriyle konustuklarini söyleyen Baskan Yücel, “Biz hep eserlerimizle konustuk. Hep hizmetlerimizi anlattik. Siyasi ayrimciliga, çirkin siyasete girmedik. bundan sonra da kendimize yakisani yapmaya devam edecegiz. Hiçbir eseri, hiçbir projesi olmayanlarin, bu memlekete bir çivi bile çakmayanlarin yaptigi gibi bos bos konusmadik. Onlar gibi, dedikoduyla, iftirayla, sanal gündemlerle, yalan haberlerle oyalanip durmadik.

Taklitle, baskalarinin yaptiklari üzerinden bir yere gelmeye çalismadik. Biz, hep taklit edilen olduk, ülke çapinda örnek alinan islere imza attik. Alanya Belediyesi olarak, en iyi kurumsallasan, en iyi yapilanan ve en büyük bütçeye sahip belediye olduk. Artik Alanya Belediyesi, bazilarinin hayallerini bile kuramadigi eserleri gerçege dönüstüren bir belediyedir. Iste biz bunu basardik. Biz bunu sizlerle basardik. Hepiniz Sag olun varolun” dedi.

19 yillik görev süresince halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak gördüklerini söyleyen Baskan Yücel, “Firat nehri kenarinda bir koyun kaybolsa, korkarim ki kiyamet gününde onun bile hesabi bizden sorulur!’ diyen Hz. Ömer’i kendimize siar edindik. Alanya’nin en ücra kösesinde yasayan tek bir insan olsa bile O’nun elini öptük, halini sorduk, derdini dinledik. Yarasina merhem olmaya çalistik. Bir yandan eserler üretirken bir yandan da vatandaslarimizla gönül bagimizi hiç koparmadik. Biz, yaptigimiz her seyi öncelikle Allah rizasi için, sonra da insanlarimizin rizasini, hayir dualarini alabilmek için yaptik. Bizim için en büyük hizmet halkimizin gönlünde yer edinebilmektir. Büyüklerimizin duasi, yol arkadaslarimizin azmiyle, sizlerin sevgisiyle bu günlere geldik, biz sizlerle var olduk” dedi.

“”Alanya’yi ve Alanyalilari mahcup etmemek adina gece gündüz çalistiklarini söyleyen Baskan Yücel, Cumhur Ittifaki Belediye Baskani olarak görev yaptigim bu süreçte Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, ‘Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve ben” diyenliderimiz Sayin Devlet Bahçeli’ye, degerli AK Parti teskilatlarina, Partimin tüm kademelerine, meclis üyelerime, belediye personelime, 19 yildir bizimle mücadele eden isimsiz birer kahraman olan ekibime ve her zaman sevgisini ve destegini arkamda hissettigim Alanya halkina sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Artik, sizlerle yeniden yeni bir baslangiç yapiyoruz. Hedeflerimiz, ideallerimiz ve daha yapacak çok isimiz var. Her zaman bana olan sevginize ve güveninize layik olmaya gayret ettim, bundan sonra da çizgimizden, durusumuzdan taviz vermeden, samimiyetten, mütevazilikten ayrilmadan ayni hiz ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz. Bizlere güvenen, bizleri seven, bizlerin arkasinda duran gönül dostlarimizi hiçbir zaman mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyecegiz. Memleketimi çok seviyorum, vatanimi çok seviyorum Alanyamizi çok seviyorum. Sizlere hizmet etmeyi, vatanima milletime faydali olmayi daha çok seviyorum” diye konustu.



Baskan Yücel’in konusmasinin ardindan sahneye ilk olarak ünlü sanatçi Ayse Dinçer çikti. Seslendirdigi oyun havalariyla alanda bulunan vatandaslari adeta costuran Dinçer, sahne performansiyla da uzun süre alkislandi. Konserinin ardindan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, ünlü sanatçi Ayse Dinçer’e çiçek ve günün anlam ve önemine binaen hediye verdi.

Sibel Canl’la costular

Ayse Dinçer’in ardindan Arabesk-Pop müzigin efsanevi isimlerinden Sibel Can sahneye çikti. En sevilen parçalarini alani dolduran onbinler için seslendiren Sibel Can, vatandaslari sesi ve sahne performansiyla mest etti. Alanyalilara unutulmaz bir Gökbel gecesi yasatan Sibel Can, sarkilarina durmadan eslik eden vatandaslar tarafindan uzun süre ayakta alkislandi. Performansinin ardindan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Sibel Can’a çiçek, üzerine resiminin islendigi Alanya’ya özgü su kabagi, ipek isleme çeyiz örtüsü ve Alanya’da yetisen tropikal bitkilerin bulundugu bir meyve sepeti hediye etti. Sibel Can da uzun zamandir böylesine canli ve heyecanli bir kalabalik vermedigini belirterek gülen insanlarla dolu bir sehir insa ettigi için Baskan Yücel’e tesekkür etti. Baskan Yücel de ünlü sanatçiya, "daha önce Gökbel’de rekor kirmistiniz, bugün kendi rekorunuzu tekrar kendiniz kirdiniz. Gökbel’de su an tarihi bir kalabaliga sahitlik ediyor. Size tesekkür ederim" dedi
Kaynak: İHA