Ankara'da Vatandaslarin Meteor Yagmuru Heyecani

Ankara’da vatandaslar Perseid meteor yagmurunu gözlemledi.

Ankara'da Vatandaslarin Meteor Yagmuru Heyecani


Perseid meteor yagmurun çiplak gözle gözlemlenebildigi bu gece vatandaslar bu görsel söleni izlemek için uygun yerlere akin etti. Baskent Ankara’da sehir isiklarindan uzak yerler ise bugün ugrak noktalar arasinda yer aldi. Bazi vatandaslar ise bu astronomik olayi gözlemleyebilmek için Ankara Üniversitesi Kreiken Gözlemevi’ne geldi. Burada görevliler tarafindan gerekli bilgilendirilmeler yapildi. Görevliler ile birlikte vatandaslar teleskop ile gökyüzünü inceledi ve görevliler sunum yapti.

Rasathaneye bu olayi gözlemlemek için gelen Çigdem Demir, “Bugün meteor yagmurunu izlemeye geldik. Böyle bir yer oldugunu da yeni ögrendik. Böyle bir imkan oldugunu ögrenince hemen kosup geldik. Insallah güzel bir gün geçiririz. Biraz gördüm az önce. Çok kalabalik burasi. Daha önce böyle bir seyi izlemek nasip olmadi hep kaçirmistim öncesinde. Güzel bir an. Insan kendini kaptiriyor. Uzaya ve yildizlara baktiginiz zaman ne kadar küçük oldugunuzu hissediyorsunuz. Hem insanlar ve sehirden uzak olmakta ekstra keyif verici. O yüzden böyle anlar insanlarin huzurlu oldugu anlardir” ifadelerini kullandi.

Çocuklarda bu ana taniklik etmek için Rasathane geldi. Rasathaneye meteor yagmurunu izlemek için gelen 9 yasindaki Mehmet Çagan Kemaloglu ve arkadasi, “Heyecanli oluyorum. Her an bir meteor kayacak mi diye gökyüzünü gözlerimle tariyorum. Bugün birkaç tane gördük. Kuyruklu yildizlar, takim yildizlari atmosfere giren seylere de bakiyoruz. Bir an kayacak ve üstümüzden geçecek diye bekliyoruz. Bugün heyecanliyiz” seklinde konustu.

Gözlemevi meteor yagmurunu gözlemlemek için Istanbul’dan gelen Hasan Bayrak, “Bu ani yasayabilmek için Istanbul’dan geldik. Arkadaslarim ile beraber geldik. Daha önce böyle bir an yasamamistik. Su an heyecanliyiz ilk defa böyle bir sey görecegiz. Az önce bir tane gördük sanirim kirmizi beyaz yanip sönüyordu. Hep beraber arkadaslarimiz ile eglenmeye geldik" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA