Kadiköy'de Abarti Egzoz Ve Modifiye Denetimi Yapildi

Istanbul’da basta Caddebostan olmak üzere kurulan çok sayida denetim noktasinda abarti egzoz, modifiyeli araç ve motosikletlere yönelik denetim yapildi. Denetimler sirasinda reflektör bulunmadigi, hizli gittigi veya ehliyet ve ruhsatsiz motosiklet kullananlara cezai islem uygulandi.



Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Sivil Trafik Ekipler Amirligi ekipleri Istanbul Kadiköy ilçesi, Kadiköy sahil yolu Çetin Emeç Bulvari ve Caddebostan olmak üzere farkli noktalarinda kurulan denetim noktalarinda abarti egzozlu, modifiyeli araç, hiz yapanlara ve eksigi bulanan çogu motosikletlilere yönelik denetim gerçeklestirdi. Durdurulan araçlarin ve motosikletlerin motor ve egzozlari kontrol edilerek, herhangi bir abarti egzoz sistemi ya da modifiyenin mevcut olup olmadigina detayli sekilde bakildi. Denetimler sirasinda sürücülerin ehliyet ve ruhsatlari da kontrol edildi. Trafik Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan abarti egzoz bulunduranlara, modifiyeli araçlara ve motosikletlere yönelik denetimde reflektör bulunmadigi, hizli gittigi veya ehliyet ve ruhsatsiz araç ve motosiklet kullananlara cezai islem uygulandi. Trafik Denetleme ekiplerinin yaptigi Kadiköy’deki denetimlerde toplam 397 araç kontrol edilirken, toplam 271.027 lira cezai islem uygulandi.

"Trafik kurallari insanin cani için var"

Trafik denetiminde ceza yemeyen ve denetimden memnun olan Cem Basar, "Ben yemedim ceza. Tabii egzoz yapanlar oluyor motora. Egzozdan dolayi çevirdiler. Ama benim egzozumda bir sorun yok. Belki onlara bir tik yüksek geldi bilemiyorum. Takilmamali, gerek yok bence reflektörümde var ondan da veriyorlar ceza galiba. Trafik kurallari insanin cani için var. Uymayanlar kendi canini riske atiyor. Cezasi belki caydirici degil ama kurallara uyulmali"dedi.

Muayenesiz araç süren ve cezai islem uygulanan sürücü, "denetime girdik, ilk çevirmemdi. Ehliyetimi yeni aldim. Aracin muayenesi 3 gün önce bitmis. O yüzden ceza yazmalari gerekti. Yapacak bir sey yok. Araba yengemin üzerineydi 900 küsur bir ceza yedik yapacak bir sey yok" dedi.

Kaynak: İHA