Filistinli Müstesar Sibaa'dan Kahramanmaras'a 'EXPO 2023' Ziyareti
Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesinde düzenlenecek "EXPO 2023 Onikisubat"’in katilimci ülkelerinden Filistin’in Ankara Büyükelçiligi’nde görevli Müstesari Rana Abu Sibaa, Kahramanmaras’a gelerek incelemelerde bulundu. Sergi alanina hayran kalan Sibaa, EXPO 2023 için heyecanli olduklarini belirterek, en güçlü sekilde Filistin’i Kahramanmaras’a tasiyacaklarini söyledi.

Filistin’e EXPO 2023’e katilma firsati verdikleri için Türkiye ve Onikisubat Belediyesi’ne tesekkür eden Müstesar Sibaa, “Buraya katilimimiz öncelikle devletimizin Türkiye’ye olan sempatisini ve destegini göstermek içindir. Bizim buradaki katilimimizin baska bir nedeni de kendi kültürümüzü ve degerlerimizi EXPO 2023 vesilesiyle dünyaya tanitmaktir. Burada asil amacimiz yapacagimiz birçok aktiviteyle depremde zarar gören Kahramanmaras insanimiza moral vermek ve kendi kültürümüzü tanitmak. Türkiye’nin her zaman Filistin olarak yanindayiz. Iki ülke arasinda çok güzel bir iletisim var. Ayrica biz ulusal günümüzü de burada kutlayacagiz. Birçok etkinlikle en güçlü sekilde Filistin’i tanitacagiz. Türkiye’ye ve Onikisubat Belediyesi’ne tesekkür ediyorum. EXPO 2023’de kendi bayragimizi dalgalandirma ve ülkemizi tanitma firsati verdiginiz için tekrar sükranlarimizi sunuyorum” dedi.
Onikisubat Belediye Baskan Yardimcisi Ali Ünsal, ziyaretlerinden dolayi Müstesar Sibaa’ya tesekkür ederek, “Filistin’in milli gününü burada kutlayacaklarini ifade ettiler. Insallah biz de onlara katki saglayacagiz. Filistin Müstesari Sibaa’ya tesekkür ediyor, tüm Filistin halkini davet ediyoruz. Depremin ardindan Kahramanmaras halkinin rehabilitasyon sürecine nasil katki sunariz diye çabalayacaklar. Dün Almanya gelmisti, bugün Filistin, yarin da Japonya gelecek. Bizim en bastan söyledigimiz gibi EXPO 2023, Kahramanmaras’in önemli bir tanitim organizasyonudur. Her gün bir yabanci heyet geliyor, böyle böyle sehrimizi dünyada taninan bir sehir haline getirecegiz” diye konustu.
