Amasyali Çiftçilerden Örnek Dayanisma Açiklamasi Yola Dökülen Bir Tir Dolusu Arpayi Topladilar

Amasya’da devrilen tirdan yol kenarina dökülen 25 tondan fazla arpa çiftçilerin dayanismasiyla toplandi. Çiftçiler kazada yaralanan arkadaslarinin ürün kaybi yasayip daha fazla magdur olmamasi için zamana karsi yarisarak örnek bir dayanisma örnegi sergiledi.

Amasyali Çiftçilerden Örnek Dayanisma Açiklamasi Yola Dökülen Bir Tir Dolusu Arpayi Topladilar


Kaza, Dogantepe köyü yol ayriminda meydana geldi. Göynücek ilçesine bagli Koyuncu köyünde yetistirdigi arpalarini teslim etmek için sira bekleyen Abdullah Sahiner (67) yönetimindeki 05 ABD 220 plakali tir, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çikarak devrildi. Kazayi görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve acil saglik ekipleri sevk edildi. Yarali sekilde çikartilan sürücü Sahiner, Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedaviye alindi. Yola dökülen tonlarca arpanin yagmurdan islanip etkilenmemesi için bölgedeki çiftçiler seferber olarak küreklere sarildi. Hububat aktarilmasinda kullanilan alet el birligiyle getirildi.

Önce bir traktör römorkuna, sonra da kamyona ürünler yüklendi.

Yola dökülen ürünlerin toplanmasi için gayret gösteren çiftçilerden Fatih Kurt, “Bir tir dolusu arpa devrildi. Hemen yetiserek sürücüsü ambulansa tasidik. Arpalari da doldurarak teslim ettik” dedi.

Ürünlerinin teslimi sonrasi karsilastigi kazaya duyarsiz kalmayan Abdullah Sahinkaya da, “Arkadasimizin imdadina yetistik. Kim olsa ayni seyi yapardi” diye konustu.



Dökülen ürünlerin toplanmasina kendisi de destek olan Amasya Ziraat Odasi Baskani Mustafa Cebeci ise, “Çiftçi arkadaslarima tesekkür ediyorum. Örnek bir dayanisma sergilediler. Biz Türk milleti olarak dayanismayi her yerde gösteririz” seklinde konustu.

Mustafa Cebeci, saglik durumu iyi olan tir sürücüsü çiftçiye de geçmis olsun dilegini iletti.
Kaynak: İHA