Antalya'da 5 Yildizli Otelde Yangin Panigi

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde 5 yildizli bir otelin mutfak bölümünde çikan yangindan yükselen dumanlar panige neden oldu. Çok sayida turistin yangin sebebiyle kendini disari attigi yanginda, dumandan etkilenen bazi personel ve turistlere saglik ekipleri ayakta müdahale etti.

Antalya'da 5 Yildizli Otelde Yangin Panigi
Yangin, sabah saat 08.30 siralarinda Konyaalti ilçesi Gürsu Mahallesi, Akdeniz Bulvari üzerindeki 5 yildizli bir otelde çikti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle otelin mutfak bölümünden baslayan yanginda çikan dumanlar kisa sürede üst katlara yayildi. Otel çalisanlari durumu hemen 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla adrese çok sayida itfaiye, polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Olusan yogun dumanin ardindan tatilciler ve çalisanlar kendilerini otelin önüne ve karsidaki parka atti. Odalardaki tatilciler ise uyarilarin ardindan kontrollü sekilde tahliyeleri saglandi. Kisa sürede otele gelen itfaiye, yangini söndürüp duman tahliyesi yapti. Dumandan etkilenen bazi otel çalisanlari ve tatilciler saglik ekipleri tarafindan saglik kontrolleri yapildi. Fazla dumana maruz kaldigi belirlenen bir çalisana ambulans içinde oksijen destegi verildi.

Yerli ve yabanci tatilcilerin yangin sebebiyle otelin bahçesine indikleri görüldü.

Yanginin ilk belirlemelere göre erzak bölümündeki elektrik panosundan çiktigi üzerinde duruluyor. Yanginla ilgili inceleme devam ediyor.

"Duman olmustu"

Almanya’dan ailesiyle beraber tatile gelen ve korku yasayan Aslan Yesildag, “Birden kapilara vuruldu ve büyük bir gürültü oldu. ’Yangin var, yangin var’ sesiyle uyandik. Çocuklari yan odadan alarak hemen disariya çiktik. Otel kalabalik, asansörde kalanlar oldu. Onlari kurtaranlar oldu. Biz kendimizi disariya attik. Buna sükür ediyoruz" dedi.

Disari çikan Aleyna Yesildag ise “Biz gürültü duyduk. Annem kapiyi çaldi. Bizde hepimiz disariya çiktik. Her yer duman olmustu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA