9 Ülkeden Gelen 450'Den Fazla Sanatçi Avcilar'da Bulustu

Avcilar’da 9 ülkeden gelen 450’den fazla sanatçi, 2. Uluslararasi Avcilar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali’nde bulustu. Birbirinden farkli yöresel dans gösterilerine ve Selçuk Balci konserine vatandaslarin ilgisi yogun oldu.

9 Ülkeden Gelen 450'Den Fazla Sanatçi Avcilar'da Bulustu
Avcilar’da bu yil ikincisi düzenlenen Uluslararasi Bathonea Kültür ve Sanat Festivali dün gerçeklesen etkinliklerle basladi.

Ismini Avcilar’da bulunan Bathonea Antik Kenti’nden alan ve Avcilar Belediyesi tarafindan düzenlenen festivale 9 ülkeden gelen 450’den fazla sanatçi katildi.

Gümüspala Mahallesi Pasaeli Parki Nejat Uygur Amfi Tiyatro sahnesinde Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli’nin katilimiyla baslayan gösterilere vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Gösterilerde ayrica 6 Subat depremlerinin etkiledigi Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman’dan gelen dansçilar da sahne aldi. Dans gösterilerinin ardindan ise vatandaslar Selçuk Balci konseri ile eglendi. Festival’in 8 Temmuz Cumartesi ve 9 Temmuz Pazar günü de devam edecegi belirtildi.

"Bathonea Festivali’nde 9 ayri ülkeden, dünyanin dört bir yanindan dansçilar geldi"

Festival’de konusan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, "Bathonea’da kazi çalismalari devam ediyor. Binlerce yil öncesine tarihleniyor ve Istanbul’un en önemli degerlerinden biri. Festivalimizin adi, Avcilarimizda bulunan Bathonea Antik Kenti’nden geliyor, bu antik kent ve binlerce yil öncesinden, tarihten köklerini aliyor. O limana onlarca, yüzlerce ülkeden insanlar gelmis. Afrikali’da, Vikingler de bulundu. Dolayisiyla bugün Bathonea Festivali’nde 9 ayri ülkeden, dünyanin dört bir yanindan dansçilar geldi. Ülkemizin yakin geçmiste yasadigi çok derin bir aci ve üzüntü var. Deprem bölgesinden 4 ayri ilden 4 ayri grupla Bathonea Kültür ve Sanat Festivali’ni gerçeklestiriyoruz. Bu festival tüm olumsuzluklara, dertlere, sikintilara karsi iyi gelecek. Güzel bir yasami simgeliyor. Kültür, sanat, dans, müzik ile eglenecegiz. Avcilarlilar eglenmeye ve tarihle, kültürle bulusmaya ve dünyanin degisik yerlerinden dansçilarla bulusmaya zaten alisiklar. Bu sefer daha da büyük bir cosku ile ikincisini gerçeklestiriyoruz. Büyüyerek devam edecek ve Avcilar uluslararasi festivaller kenti olmaya basladi" dedi.



"Avcilar’i Bati Istanbul’un kültür ve sanat kenti olarak tarif ediyoruz"

Istanbul’daki diger ilçelerde yasayan insanlari da festivale bekledigini belirten Baskan Hançerli, "Aslinda Istanbul’u bekliyoruz. Avcilar’i Bati Istanbul’un kültür ve sanat kenti olarak tarif ediyoruz. Istanbul’un çok farkli ilçelerinden de misafirlerimiz var. Gece 12-1’e kadar sürecek bu festival. Burasi Küçükçekmece Gölü kenarinda Pasaeli Parki Gümüspala Mahallemiz’de Istanbul Üniversitesi’nin hemen yaninda. Göl ve deniz manzarasi var ve yüzümüz de Bathonea Antik Kenti’ne dönük. Avcilar Festivaller Sehri. Bir gençlik festivali ve farkli alanlarda festival yapacagiz. Bathonea Kültür ve Sanat Festivali de büyüyerek devam ediyor" diye konustu.

Deprem bölgesi olan Adiyaman’dan gelen dansçi Selvi Mete ise "Adiyaman’dan geliyoruz. Ilimizi temsil etmek için buraya davetliyiz. Çok hazir ve heyecanliyiz" dedi.

Kaynak: İHA