Yapay Resifler Balik Popülasyanu Arttirdi, Ekonomiye Büyük Katki Saglayacak

Adana’da balik popülasyonunun artirilmasi amaciyla denize birakilan yüzlerce yapay resif, balik popülasyanunu arttirdi. Su altinda olusan yeni yasam alanlari su alti kamerasiyla görüntülendi.

Yapay Resifler Balik Popülasyanu Arttirdi, Ekonomiye Büyük Katki Saglayacak
Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Karatas Belediyesince yürütülen "Karatas Yapay Resif Projesi" çerçevesinde her biri 850 kilogram agirliginda olan 400 resif, denizin 2 mil açiginda belirlenen 4 noktada geçen Aralik ayinda suya birakildi. Balikçiliga ve ekonomiye büyük katki saglamasi planlanan proje çerçevesinde su altinda adeta yeni bir yasam alani olustu. Baliklarin yeni yasam alaninda yumurtalarini birakmaya basladigi popülasyonunun da arttigi Ihlas Haber Ajansi tarafindan su alti kamerasiyla görüntülendi.

Ekonomiye büyük katki

Öte yandan olusan yeni yasam alani bu seneki av sezonunda av yasagi bölge olarak ilan edilecegi belirtildi. Böylelikle gelecek seneki av sezonunda daha fazla balik popülasyonunu olusacak ve tutulan baliklar ekonomiye büyük katki saglayacagi kaydedildi.

Karatas Belediye Baskani Necip Topuz, “Balik popülasyonunun azalmasiyla birlikte bu projeyi biz hayata geçirmek için çalismalara basladik. Bunun yaninda dalis turizmini de gelistirmek istedik. Resifleri suyla bulusturduk ve orayi av yasagi bölge ilan edecegiz. Bölgenin uzun vadede gelismesi ve ilerleyen dönemlerde dalis turizmi ve av turizmi noktasinda alan olusmasini istiyoruz” diye konustu.

Ayrica Topuz, bölgede daha önce olmayan bazi balik türlerinin de artik bölgeye geldigini belirterek, “Su anda ekonomik anlamda çok degerli baliklarin bölgeye yerlestigini gördük. Bu hayvanlar kendilerine güvenli bir yer ariyor. Bu baliklarin bölgeye gelmesi ekonomik anlamda balikçilarimiza katki sunacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA