Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki Hazirliklarini Tamamladi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, kente yeni kazandirilan egitim, spor ve bilimin bir arada bulustugu mekansal planlamaya sahip Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki’ni incelemede bulundu.

Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki Hazirliklarini Tamamladi
Osmangazi Mahallesi’nde 52 bin metrekare alan üzerine kurulu parkin çevre düzenleme ve yapim çalismalari tamamlandi.

"Daha açilmadan kullanilmaya baslandi"

Akilli cihazlarla donatilan spor alanlarinin, ders çalisma alanlarinin ve bebek kütüphanesinin bulundugu parkta Baskan Fatma Sahin teknik ekibiyle incelemesinin ardindan açiklama da bulundu.

Parkta özellikle gençlerin talepte bulundugu ücretsiz internet hattinin yer aldigini belirten Sahin, “Yesil sehrin altyapisinin olustugu spor mekanlarinin, spor sehri Gaziantep’in olustugu mekansal planlama var. Kullanilan macera parkinin içerisinde de aletlerimizin hepsi çok yeni, çok özel çok iyi seçildi ve daha açilmadan kullanilmaya baslandi aslinda bu ne kadar ihtiyaç oldugunu bize gösteriyor. Burada bir an önce bizim bebek çocuk kütüphanemizi tamamlayacagimiz isletecegimiz binamizda tamamlanmak üzere” seklinde konustu.

"Bu güzellik Gaziantep’e, Sehitkamil’e çok yakisti"

Fatma Sahin açiklamasinin devaminda her yas grubuna hitap eden, vatandaslarin keyifli vakit geçirebilecegi rahat ve konforlu alan üzerinde yaklasik bin 50 adet agaç, 22 bin 700 adet agaççik, çali, yer örtücü türlerin bulundugu park hakkinda, “Çok özel peyzaj var, çok özel kentsel tasarim var, çok özel dokular var. Bu gördügünüz güzellik Gaziantep’e, Sehitkamil’e çok yakisti” dedi.

Proje çerçevesinde toplamda 52 bin metrekare üzerine kurulacak alanin 20 bin metrekare olan yesil alan üzerinde, özel tasarlanmis kentsel objelerle giris meydani, kaskatli süs havuzu genis oturum ve pergole alanlari, bin 400 metre uzunlugunda bisiklet yolu, bin 800 metre uzunlugunda kosu yolu ve 440 araçlik otopark alani bulunuyor. Çocuklar içinse bin 130 metrekare çocuk oyun alani, 640 metrekare eglence adasi yer alirken, 470 metrekare içerisinde ileri yas vatandaslar için açik fitness alani, mescit, WC, 3 potali basketbol sahasi ve çok maksatli saha, içerisinde kitap kafe-kafeterya yer aliyor.
Kaynak: İHA