Izmit Belediyesi Adiyaman'daki Konteyner Yasam Alanini Tamamladi

Izmit Belediyesi, Adiyaman’da 126 konteynerden olusan yeni bir yasam alani olusturdu. Konteyner kentte incelemelerde bulunan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Burasi altyapisiyla, sosyal donati alanlariyla, egitim ve kres gibi hizmetleriyle birlikte hizmet sunacak önemli bir konteyner kent" dedi.

Izmit Belediyesi Adiyaman'daki Konteyner Yasam Alanini Tamamladi
Subat ayinda meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgedeki yardim çalismalarini sürdüren Izmit Belediyesi, Adiyaman’daki yasam alanlarina bir yenisini daha ekliyor. Depremden en fazla etkilenen illerden Adiyaman’da mart ayinda kil çadirlarla yasam olani olusturan Izmit Belediyesi, simdi de konteyner kenti tamamladi. Izmit Belediyesi, 126 konteynerlik yeni yasam alaninda da depremzedelere hizmet verecek.

Çalismalari yerinde incelemek için Adiyaman’a giden Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet de, çadir kentteki vatandaslarin taleplerini dinledi. Daha sonra konteyner kentte son asamasina gelinen çalismalarla ilgili bilgi alan Baskan Hürriyet, incelemelerin ardindan açiklamalarda bulundu.

"126 konteynerle birlikte burada daha fazla aileye hizmet verebilecegiz"

Yaralari sarmaya çalistiklarini belirten Hürriyet, "Hem Kahramanmaras hem Adiyaman hem de Hatay’da yasam alanlari, asevleri kurduk. Sosyal destek hizmetleri götürebilecegimiz alanlar olusturduk. Bunu da birçok paydasimizla birlikte gerçeklestirdik. Özellikle Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu, Inner Wheel Türkiye Dernegi, Bilgi Üniversitesi ve daha birçok kurumla yasam alanlarinda ciddi çalismalar yürütüyoruz. Su anda da Adiyaman’da daha önce kurdugumuz kil çadirlardan olusan yasam alanindan sonra ikinci yasam alani projesindeyiz. Yenimahalle bölgesinde kurdugumuz konteyner kent alanindayiz. Artik sonuna geldik ve yerlesmeye hazir halde. Burasi oldukça büyük bir konteyner kent alani. Hemen yanimizda Izmir Büyüksehir Belediyesinin kurdugu konteyner kent alani var. Altyapisiyla, sosyal donati alanlariyla, egitim ve kres gibi hizmetleriyle birlikte hizmet sunacak önemli bir konteyner kent alani burasi. Adiyaman’da kurdugumuz çadir kentimizde kalan depremzede vatandaslarimizi ziyaret ederek taleplerini dinledik. O ailelerin daha iyi kosullarda yasamalari için ugrasiyoruz. 126 konteynerle birlikte burada daha fazla aileye hizmet verebilecegiz" dedi.

Kaynak: İHA