Belediye Yolu Beton Blokla Kapatti, Karavancilar Mahsur Kaldi

Izmir’de Foça Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerinin Ingiliz Burnu’ndaki kamp ve mesire alanini beton bloklar ile kapatmasiyla, karavanlari ile tatil yapan vatandaslar alanda yaklasik 3 gün mahsur kaldi. Yerlesim yerlerine uzak olmalari nedeniyle su ve gidaya ulasmakta güçlük çeken tatilcilerin esareti, beton bloklarin kaldirilmasiyla son buldu.

Belediye Yolu Beton Blokla Kapatti, Karavancilar Mahsur Kaldi
Iddiaya göre, Izmir’de Foça Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, karavanlariyla Eski Foça’da bulunan Ingiliz Burnu’ndaki kamp ve mesire alaninda karavanlariyla kamp yapan tatilcilere 1 saat içerisinde alani terk etmeleri için süre verdi. Tatilcilerin toparlanmasi devam ederken, geçen 1 saatin ardindan ekipler, alani beton bloklar ile kapatti. Yerlesim yerlerine uzak olmalari sebebiyle su ve gida gibi temel ihtiyaç malzemelerine ulasamayan tatilciler, alandan çikaramadiklari karavanlari ile yaklasik 3 gün adeta esaret altinda kaldi.

“Kumburnu alaninda kamp için yillik 80 milyon para istediler”

Alana Kurban Bayrami’nin ikinci günü geldiklerini belirten Ayla Açilan, “Bayramdan sonra pazar günü bizi buradan çikarmaya geldiler. Saat 4’te gelip 6’da çikmamizi istediler. Daha sonra ise 6’da gelip 8’de bariyerlerin kapanacagini ve derhal bosaltmamiz gerektigini söylediler. Sebebini sordugumuzda ise buraya sadece çadircilarin veya günü birlikçilerin girmesinin uygun göründügü, karavancilarin alinmayacagini söylediler. Bizden daha önce belediye tarafindan Kumburnu alaninda yapilan kamp yerinden günlük bin lira, yillik ise 80 milyon TL para istendi. Bizlerde emekli insanlar olarak o parayi veremeyecegimizi söyledik” dedi.



“Vatandas olarak bir iki gün konaklayamaz miyim”

Bölgeye Bursa’dan geldigini belirten karavanci Kuter Kirdök ise “Zabita ekipleri gelip alandan çikmamizi söyledi.

Yolun girisine bariyerler çektiler, çoluk çocuk magdur olduk. Her gün zabitalar tarafindan tacize ugruyoruz. Arkadaslarimiz araçlarinin bariyerinin disarisinda birakmak zorunda kaldilar. Burasi halka açik bir plajimiz ve bende karavanimin vergisini ödüyorum. Bir vatandas olarak plaja gelip bir iki gün konaklayamaz miyim? Girisi bariyerle kapattilar ama arka taraf ormanlik alan. Yangin çikabilir, birisi fenalasabilir. O durumda ambulans ve itfaiyenin de girisi kapanmis oluyor” diye konustu.



“Çok magdur olduk”

Çekme karavaniyla tatil yapan Erdal Dagdeviren de, “Daha önce kapali olan bu alanin açilmis oldugunu duyduk ve buraya uzak bir yerden geldik. Geldigimizin 2. günü belediyede görevli zabita arkadaslar 2 saat içerisinde alani bosaltmamizi istedi. Çekme karavanimiz oldugu için toparlanmamiz biraz zaman alacak sekilde müsaade istedik fakat aksam 7 gibi bariyerle yolu kapattilar. Suyumuz yok, alisveris yapma noktasinda yerlesim yerlerine uzak durumdayiz. Keske bunu daha önceden bize yazili olarak teblig etselerdi ya da bir ikaz tabelasi koysalardi her sekilde kurallara uyardik. Ama suan çok magdur olduk” diye konustu.

Zabita ekiplerince yaklasik 3 gün sonra kaldirilan beton bariyerlerin ardindan tatilcilerin esareti son buldu. Ekipler tarafindan karavancilara Kumburnu alaninda kamp yapabilecekleri sekilde yönlendirme yapildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA