Rusya'dan Zelenskiy'nin Memleketine Füze Saldirisi Açiklamasi 6 Ölü, 75 Yarali

Rusya’nin Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin memleketi Kryvyi Rih’e düzenledigi füze saldirisinda 1’i çocuk 6 kisi hayatini kaybetti, 75 kisi de yaralandi.

Rusya'dan Zelenskiy'nin Memleketine Füze Saldirisi Açiklamasi 6 Ölü, 75 Yarali
Rusya, sivil yerlesim yerlerini vurmaya devam ediyor. Rusya tarafindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin memleketi Kryvyi Rih’e füze saldirisi düzenlendi.

Saldirida 9 katli bir bina füzelerin hedefi olurken, 1’i çocuk toplam 6 kisi hayatini kaybetti, 75 kisi de yaralandi.

Kryvyi Rih Belediye Baskani Oleksandr Vilkul, hayatini kaybedenler arasinda 10 yasindaki bir kiz çocugu ile 45 yasindaki annesinin de bulundugunu ifade etti.

Kryvyi Rih Valisi Serhiy Lysak ise yaptigi açiklamada, saldirinin ardindan kentte 1 günlük yas ilan edildigini, 150 kisinin kendi imkanlari ile binayi terk ettigini ve 30 kisinin kurtarma ekipleri tarafindan kurtarildigini aktardi.

Zelenskiy yaptigi açiklamada, saldirida bir konut ve üniversite binasinin hasar aldigini aktararak, "Bu terör bizi korkutamayacak, yildiramayacak. Biz çalisiyoruz ve insanlarimizi kurtariyoruz" dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, Rusya’nin saldiriyi balistik füzelerle gerçeklestirdigini söyledi.



“Saldirgan gerçek bir güç görmezse uluslararasi hukuk asla islemez”

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Danismani Mihail Podolyak, “Saldirgan gerçek bir güç görmezse uluslararasi hukuk asla islemez. Güç, Ukrayna semalarini füze savunma ve hava savunma sistemleriyle kapatmakla baslar” dedi.

Kaynak: İHA