Büyüksehir'den AKSAV Açiklamasi

ANTALYA – Antalya Büyüksehir Belediyesi bu yil 60’incisi düzenlenecek olan Altin Portakal Film Festivali hakkinda kamuoyuna açiklamalarda bulundu.

Antalya’nin simgesi, Türkiye’nin en uzun soluklu sinema festivali olan Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin bu yil 60’incisinin düzenleyecegi hatirlatilan açiklamada her yil kendini yenileyen, sinema sektörüne destek veren festivali düzenlemenin büyük bir emek ve özveri gerektirdigi kaydedildi. Bugün, geçmis yillarda Altin Portakal Film Festivali’nin düzenlenmesine katki koyan, emek veren Antalya Kültür Sanat Vakfi (AKSAV) emekçilerin hak arayislarini dile getirmesine dikkat çekilen açiklamada, "Çok uzaga gitmeden yakin tarihten örnekler vererek bazi hususlarin kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. 1995 yilinda kurulan ve 2014 yilina kadar faaliyet gösteren AKSAV, bu yillar arasindan basarili bir organizasyon gerçeklestirerek festivale önemli katkilar sunmustur" denildi.

1991 yilinda kurulan ANSET ile birlikte 46,47,48,49 ve 50. Altin Portakal Film Festivali’ni düzenleyen ve bu organizasyonlardan hiçbir alacagi bulunmayan AKSAV’in, bir önceki yönetim tarafindan sahipsiz birakildigi söylenen açiklamada, Antalya Büyüksehir Belediye Baskanlarinin bugüne kadar AKSAV’in dogal baskaniyken 2014 yilindan sonra sürecin farkli bir sekilde isledigi ve AKSAV kapanmak zorunda kalmistir. Vakfin üzerinde de hiçbir mal varligi yoktur. AKSAV tarafindan alacagi oldugu iddiasiyla Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne karsi açilan dava Yargitay 13. Hukuk Dairesi’nin 2016/23339 Esas, 2019/12876 Karar No’lu karariyla belediye lehine bozuldugu bildirilen aç iklamada söyle denildi" Yargi nezdinde de AKSAV’in bugün itibariyle hiçbir alacagi bulunmamaktadir. AKSAV çalisanlarinin avukati ile görüsülmüs, konu detaylariyla anlatilmistir. Vakif bir tüzel kisilik oldugu için belediyeyle hiçbir organik bagi bulunmamaktadir. Dolayisiyla tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir. AKSAV çalisanlarinin hak arayislarini destekliyor fakat Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapilabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadigini kamuoyuna saygilarimizla bildiririz”.
Kaynak: İHA