Sakarya Büyüksehir 40 Noktada Bisiklet Istasyonlari Kuruyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen "40 Nokta 40 Rota" projesiyle sehrin bisiklet yollarinda özel bir dönüsüm gerçeklestiriliyor. Bisikletseverlere özel olarak tasarlanan ve çesitli noktalara montaji baslanan bisiklet banki, bisiklet parklari ve tam donanimli bisiklet tamir istasyonlari bisiklet tutkunlarinin hizmetine sunuluyor.

Sakarya Büyüksehir 40 Noktada Bisiklet Istasyonlari Kuruyor
Genis bisiklet yolu agi, Sakbis’i, Turuncu Bisikleti, elektrikli bisikleti, Avrupa’nin en modern bisiklet tesisi olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi ve vadide düzenledigi uluslararasi organizasyonlarla Bisiklet Dostu Sehir ünvanli Sakarya’da, Büyüksehir Belediyesi bisiklete dair yatirim ve projelere devam ediyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi tarafindan bisikletseverlere yönelik ‘40 Nokta 40 Rota’ projesi hayata geçiriliyor.

Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nden baslayip Kocaeli sinirina kadar uzanacak, Sapanca Gölü’nü çevreleyecek bisiklet yolu agi boyunca belirlenen 40 noktada Büyüksehir Belediyesi tarafindan bisiklet banklari, parklari ve tamir istasyonlari kuruluyor. Sik tasarimlariyla güvenli ve düzenli bisiklet park alanlarinin, konforlu bir mola imkani sunan bisiklet banklarinin ve olasi arizalarla karsi tam donanima sahip bisiklet tamir istasyonlarinin belirlenen 40 noktada kurulumuna baslandi.

Proje çerçevesinde yer alan tam donanimli bisiklet tamir istasyonlari, olasi arizalarla bas etmeyi kolaylastiriyor. Içinde bulunan pompa sayesinde bisiklet lastiklerinin havasini kontrol etmek, ani arizalara hizli çözüm bulmak daha pratik bir hale getirildi.

Tamir istasyonlarinda hava pompasinin yani sira bisiklet arizalarina çözüm bulabilecek bakim ve onarim kitleri mevcut. Ilerleyen günlerde istasyonlara ek olarak yikama üniteleri de eklenecek. Bisikletlerini temizlemek isteyenler için tasarlanan yikama üniteleri, bisiklet severleri bekliyor olacak. Bu projeyle bisiklet sürücüleri molanin ardindan yeni bir yolculuga her anlamda hazir ve temiz olacak.
Kaynak: İHA