Pakistan'da Siyasi Parti Kongresinde Patlama Açiklamasi 42 Ölü, 80 Yarali

Pakistan’in Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde siyasi parti çalisanlarinin katildigi kongrede meydana gelen patlamada 42 kisi hayatini kaybederken, 80 kisi de yaralandi.

Pakistan’in Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bagli Bajaur bölgesinde siyasi parti çalisanlarinin katildigi kongrede patlama meydana geldi. Patlamada Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi yerel lideri Maulana Ziaullah’in da aralarinda bulundugu 42 kisi hayatini kaybederken, yaralanan 80 kisinin Timergara ve Pesaver sehirlerindeki hastanelerde tedavi altina alindigi açiklandi. Patlamanin kongre binasi içinde gerçeklestigi belirtilirken, olay yerinde polis inceleme yapti. Patlamanin nedeni ise henüz açiklanmadi.

“Bajaur’a yönelik bir saldiridir”

JUI-F lideri Hafiz Hamdullah yaptigi açiklamada, bazi kisisel isleri nedeniyle bugünkü kongreye katilamadigini söyleyerek, “Patlamayi siddetle kiniyorum ve arkasindakilere bunun terörizm oldugu mesajini vermek istiyorum. Bu saldiri, insanliga ve Bajaur’a yönelik bir saldiridir” ifadelerini kullandi.

JUI-F’nin ilk hedef alinisi olmadigini hatirlatarak patlamanin arastirilmasini talep ettigini belirten Hamdullah, “Bununla ilgili Mecliste sesimizi yükselttik ama herhangi bir islem yapilmadi ve bu çalisanlarimiz hedef alinmadan önce oldu” dedi.

Kaynak: İHA