Menfez Tikaninca Siginaga Dolan Lagim Suyu Apartman Sakinlerinin Kabusu Oldu

Menfez tikaninca siginaga dolan lagim suyu apartman sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Menfez Tikaninca Siginaga Dolan Lagim Suyu Apartman Sakinlerinin Kabusu Oldu
Rize Belediyesi 5 Subat 2023 tarihinde merkeze bagli Eminettin Mahallesi’nde bir vatandasin yol problemini çözmek için çalisma baslatti. Çalismalar çerçevesinde yolun geçtigi güzergahtaki pis su borusu bulundugu yerden sökülerek yerine çapi bir öncekinden daha küçük bir boru konularak üzeri çakil ile kapatildi. Iddiaya göre hal böyle olunca ise yagmurun yagmasi ile çakillar menfezi tikadi ve pissuyu disariya vermeye basladi.

Siginagi pis su ile dolan Özgür Apartmani sakinleri ise sicak havaninda etkisiyle hizla yayilan koku ve sinek nedeniyle binada yasayamaz hale geldi.

Pis suyun girdigi binadaki vatandaslarin binayi terk ettigini ve durumdan sikayetçi olduklarini dile getiren apartman yöneticisi Ismail Özgür ise yetkililere bu durumun ivedilikle düzeltilmesi için çagrida bulundu.

Yasanan olayin ardindan savciliga suç duyurusunda bulunacaklarini belirten Ismail Özgür, “Belediyemiz bir vatandasa yol yaparken menfezi açti. Lagim borusunu söktü. Biz söylüyoruz ki buradan su aliyor. Bu su binamizin siginagini pis su basiyor. Dedigimizi dinlemediler. Nitekim gider tikandi binamizi pis su basti. Söyledik, gelip gideri açtilar ama 5 Subat’tan beridir yol kötü halde. Belediye Baskanina varincaya kadar hepsini aradik. Rica ettik, söyledik. Halen daha gelip yapacaklar. Ince çakil dökmüsler ve bu çakil menfezi tikiyor. Yetkililere sesleniyorum, bizleri kendinize sogutmayin. Hangi çagda yasiyoruz ki su pis suyun kokusunu çekiyoruz. Savciliga da suç duyurusunda bulunacagiz. Bu isin pesini birakmayacagiz. Biz oraya otomatik motor koyduk. Pisligi biz temizledik. Belediyeye temizletmedik. Sinek burada çok. Evde herkesi isiriyor. Insanlar aya çikiyor biz bir yolu yapamadik” diye konustu.

Kaynak: İHA