Istanbul Valisi Gül Açiklamasi 'Kisa Bir Zamanda Kaçak Göçmen Konusu Türkiye'nin Gündeminden Çikacak'

Istanbul Valisi Davut Gül ile Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, sabah namazi sonrasi vatandaslarla bir araya geldi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programda Vali Gül ilçede çalismalari devam eden projeleri Belediye Baskani Poyraz ile ziyaret ederek, bilgi aldi. Gül, "Kisa bir zamanda kaçak göçmen konusu Istanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çikacak" dedi.

Istanbul Valisi Gül Açiklamasi 'Kisa Bir Zamanda Kaçak Göçmen Konusu Türkiye'nin Gündeminden Çikacak'
Istanbul Valisi Davut Gül Çekmeköy’e ziyaret gerçeklestirdi. Tasdelen Yusuf Cebir Camii’nde sabah namazi ile baslayan program sonrasi Vali Gül vatandaslarla bir araya gelerek sohbet etti. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programin ardindan, ilçede bulunan 21 mahalle muhtarinin katilimi ile toplanti düzenlendi.

Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz’in ev sahipliginde Güngören Spor ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantiya; Istanbul Valisi Davut Gül, Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Çekmeköy Kaymakami Resul Çelik, Il Jandarma Komutan Yardimcisi Kidemli Albay Osman Delen, Çekmeköy Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Fatih Yildirmaz, Ilçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Soguksu ve Çekmeköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Burhan Bayrak katildi.

Vali Gül ve Baskan Poyraz toplantida muhtarlarin sorun ve taleplerini dinleyerek tek tek not aldi.

Yapimi devam eden çalismalar hakkinda bilgi aldi

Vali Davut Gül ve Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz daha sonra ilçede yapimi devam eden, Çekmeköy Ilçe Emniyet Binasi Çamlik Millet Bahçesi, Mimar Sinan Spor Kompleksi, Güngören Mahallesi’nde yapimi devam okul binalari, Belediye Önü Millet Bahçesi ve Kapali Otopark, kaymakamlik binasini ve Merkez Mahallesi’nde yapim çalismalari devam eden kres ve gündüz bakim evi insaatini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Projelerin yerinde denetimi sonrasi Sehit Üstegmen Arif Kalafat Doga Parki’nda vatandaslarla sohbet edildi, ardindan Çekmeköy Engelsiz Yasam Merkezi ziyaret edilerek çalismalar hakkinda detayli bilgi alindi.

Sehit Arif Kalafat’in ailesine ziyaret

Ilçeye gerçeklestirilen ziyaret münasebetiyle Istanbul Valisi Davut Gül ve Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, 2017 yilinda Bingöl’de sehit olan Arif Kalafat’in ailesini de ziyaret etti. Sehit ailesi ile gerçeklestirilen sohbetin ardindan Kur’an-i Kerim okunarak, dua edildi.

"Çekmeköy daha da degerleniyor, daha da güzellesiyor"

Çekmeköy ziyaretinde konusan Vali Gül, "Sabahin erken saatlerinde kaymakamligimizla, belediye baskanimizla ve kurum amirlerimizle Çekmeköy’ü geziyoruz. Basta belediyemiz olmak üzere her kurumun ciddi çalismalari var. Çekmeköy adeta santiye halinde. Bu projeler tamamlandiginda Çekmeköy’ün yasam kalitesi artacak. Ben belediye baskanimiza, destek veren bakanliklarimiza ve önderlik eden sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum. Sabahin erken saatlerinde yüzlerce kisinin spor yaptigini gördük. Çekmeköy daha da degerleniyor, daha da güzellesiyor. Bizler de bu çalismalarin tamamlandigini gördügümüzde daha da mutlu olacagiz" dedi.



"Kisa bir zamanda kaçak göçmen konusu Istanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çikacak"

Kaçak göçmenlere yönelik sorulara da cevap veren Istanbul Valisi Davut Gül, "Kaçak göçmenlerle ilgili Içisleri Bakanligimizin yapmis oldugu bir uygulama var. Istanbul’da da çalismalar devam ediyor. Kisa bir zamanda kaçak göçmen konusu Istanbul’un ve Türkiye’nin gündeminden çikacak" dedi.

Kaynak: İHA