Diyarbakir'da Kur'an-I Kerim'e Saygi Mitingi

Diyarbakir’da Peygamber Sevdalilari Vakfi tarafindan Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilari protesto etmek için düzenlenen mitinge binlerce kisi katildi.

Diyarbakir'da Kur'an-I Kerim'e Saygi Mitingi


Merkez Yenisehir ilçesi Istasyon Meydani’nda Vakif tarafindan organize edilen mitinge binlerce kisi ellerinde Kur’an-i Kerim ile katildi.

Tekbirlerin atildigi mitingde, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan ilahiler okundu ve konusmalar yapildi.

Peygamber Sevdalilari Vakfi Genel Baskani Adnan Akgönül, son birkaç yildir Avrupa ülkelerinde, özellikle Isveç ve Danimarka’da Islam düsmanlari sistematik bir sekilde Müslümanlarin kutsal kitabi Kur’an-i Kerim’e yönelik çirkin saldirilarda bulundugunu hatirlatti. Kur’an-i Kerim’in alçakça yakildigini, yirtildigini ve ayaklar altina alindigini belirten Akgönül, “Bu ülkelerin idarecileri ise buna izin vermekle kalmiyor, yapilan bu alçakligi fikir hürriyeti olarak açikliyorlar. Sunun bilinmesini isteriz ki bu yapilanlar, Haçli saldirilarinin bir devamidir ve arka planinda ABD ve Siyonistler vardir” dedi.



Yapilan bu alçak eylemleri siddetle telin ettigini ve bedeli ne olursa olsun Kur’an-i Kerim’e her zaman ve zeminde sahip çikilacagini vurgulayan Akgönül, sunlari kaydetti:

“Buradan ilan ediyoruz. Bu alçakça saldirilara etkili bir tepki ortaya koymak ve kutsallarimiza sahip çikmak için buradan bütün Müslümanlara çagrida bulunuyoruz: Bütün Müslümanlar Kur’an’a ve Hz. Peygamber aleyhisselatu vesselama yapilan hakaretlere, fiili saldirilara karsi tek yürek ve tek ses olmali, hep birlikte ayaga kalkmalidirlar. Saldirilara izin veren Batili ülkelere karsi tepkilerini ortaya koymalidirlar. Kur’an-i Kerim’e ve Hz. Peygamberin Sünnet-i Seniyyesine bagliliklarini en gür sedayla haykirmalidirlar. Kur’an’a ve sünnete her zamankinden daha fazla sarilmalidirlar. Kâfirleri ve münafiklari Allah’in kitabi ve Peygamberin sünnetini yasayarak kahretmelidirler. Islam’in sönmez ve söndürülemez bir nur oldugunu, Kur’an’a ve Hz. Peygamber aleyhisselatu vesselama saldiranlarin gözüne sokmalidirlar.”

Islam ülkelerine ve uluslararasi kuruluslara da çagrida bulunduklarini ifade eden Akgönül, “Islam Isbirligi Teskilati derhal toplanmali ve bu konu üzerinde çok daha ciddi durmalidir. Müslüman ülkelerin devlet baskanlari ve disisleri bakanlari bir araya gelmeli, saldirgan ülkelere karsi ortak kararlar almalidirlar. Müslüman ülkelerin ortaya koyacaklari tepki ve ortak kararlar, Isveç ve Danimarka gibi bu eylemlere arka çikan ülkeleri cezalandirici ve caydirici tarzda olmali, ümmetin birlik ve beraberligini göstermelidir. Bu baglamda, Türkiye Isveç’in NATO’ya üyeligini kabul etmemeli, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki bütün siyasi partiler ret oyu kullanarak tepkilerini ortaya koymalidirlar" ifadelerini kullandi.

Miting, konusmalarin ardindan dagildi.

Mitinge HÜDA-PAR Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Zekeriya Yapicioglu yani sira çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA