Bu Mahallede Hayir Yemekleri Büyük Ilgi Çekiyor

Burhaniye ilçesinde, Haciahmet Mahallesinde hayir gelenegi devam ediyor. Mahalle sakinlerinden Samet Budak’in hayrinda da yüzlerce vatandasa etli pilav ve ayran ikrami yapildi.

Bu Mahallede Hayir Yemekleri Büyük Ilgi Çekiyor
Burhaniye’de pilav ve lokma hayirlari devam ederken, Haciahmet Mahallesi de hayirda öncülügü kimseye kaptirmadi. Mahalledeki Necdet Tosun Parkinda Aile Çay Bahçesi isletmecisi Samet Burdak da yüzlerce vatandasa etli pilav ve ayran ikrami yapti. Hayra, baska mahallerden de katilanlar olurken, emekli vaiz Ramazan Das da yemek duasi yapti. Hayra katilanlara tesekkür eden Samet Budak, “Mahallemizde hayir eksik olmuyor. Bu gün de biz pilav verdik. Hayrimiz ilgi gördü. Katilan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Mahalle Muhtari Engin Melemen de, “Mahallimizde çok sik hayir yapilmaktadir. Onun için de mahallemizde kimse aç kalmiyor. Biz bu hayir gelenegini yasatmaya kararliyiz. Samet kardesime de tesekkür ediyorum” dedi.

Hayra baska mahalleden geldigini anlatan Kenan Çoban ise, “ Pilavimizi yedik. Allah, hayirlarini kabul etsin. Bu geleneklerin yasatilmasi çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA