AK Partili Yenisehirlioglu'ndan Orman Yanginlarinda 'IHA' Vurgusu

AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadir Yenisehirlioglu, orman yanginlariyla mücadelede insansiz hava araçlari ve yüksek teknolojinin kullanilmasiyla birlikte yanginlara müdahale süresinin ortalama 45 dakikadan 11 dakikaya düstügünü söyledi.

AK Partili Yenisehirlioglu'ndan Orman Yanginlarinda 'IHA' Vurgusu
AK Partili Yenisehirlioglu, orman yanginlarina müdahalede IHA’larin önemini vurguladi. IHA’larin orman yanginlarina karsi 5 ayri noktada konuslandirildigini belirten Yenisehirlioglu, "Aralarinda Manisa ve Akhisar’imizin da bulundugu 5 farkli noktada konuslu IHA’lar yanginla mücadelede elimizi güçlendiriyor. IHA’larin ve yüksek teknolojinin kullanilmasiyla birlikte ülkemizde orman yanginlarina ilk müdahale süresi ortalama 45 dakikadan 11 dakikaya düsmüstür” dedi.

Yenisehirlioglu, orman yanginlariyla mücadelede görev alan kurum, kuruluslari ve personeli de tebrik ederek, görevlerinde basarilar diledi.

Yenisehirlioglu, Tarim Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin “237 milyon 819 bin TL tarimsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarina aktariyoruz” paylasimiyla ilgili olarak da, “Toplamda 237 milyon 819 bin TL tarimsal destekleme ödemesi, alin teri ve emekle üreten çiftçilerimizin hesaplarina bugün aktariliyor. Basta Manisali üreticilerimiz olmak üzere tüm çiftçilerimize hayirli ve bereketli olsun” dedi.

Kaynak: İHA