Ordu'da Bin Adet 'Kene Avcisi' Sülün Dogaya Salindi

Ordu’nun Ünye ilçesinde, Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligina sebep olan kenelere karsi dogal yollardan mücadele etmek, ekolojik dengenin korunmasi ve dogadaki sülün varliginin artirilmasini saglamak amaciyla dogaya bin adet sülün salimi gerçeklestirildi. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Sülünleri dogal yasamina birakarak hem insanligin hizmetine, hem de doganin hizmetine katkida bulunuldu” dedi.

Ordu'da Bin Adet 'Kene Avcisi' Sülün Dogaya Salindi
Tarim ve Orman Bakanligi 11. Bölge Müdürlügü Ordu Subesi ‘2023 Yili Dogaya Keklik ve Sülün Yerlestirme Eylem Plani Projesi’ çerçevesinde, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü Samsun Gelemen Sülün Üretme Istasyonu’ndan Ordu Sube Müdürlügü’ne bin adet sülün tahsis edildi. Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligina sebep olan keneler ile dogal yollardan mücadele etmek, ekolojik dengenin korunmasi ve dogadaki sülün varliginin artirilmasini saglamak amaciyla Ünye’nin Denizbükü, Yüceler ve Cevizdere mahallelerinde es zamanli sülün salimi gerçeklestirildi.

Proje çerçevesinde salimi yapilan sülünlerin üreyerek çogalmasi ve tüm il geneline yayilmasi hedefleniyor.

“Kene ile etkin mücadelede sülünler önemli”

Belediye Baskani Hüseyin Tavli yaptigi açiklamada, “Dogadaki canli çesitliligini korumak ve ayni zamanda azalan çesitliligi arttirmak, kene ile mücadelede etkin mücadele etmek için dogaya sülünleri saldik. Sülünler hem insanligin hizmetine hem de doganin hizmetine katki sunacaklar. Insallah dogaya saldigimiz sülünler kendi popülasyonlarini çogalarak saglayacaklar. Yaz dönemlerinde insanlar açisindan sikinti olan kene ile mücadeledede önemli katki sunacaklar. Ilçemize simdiden hayirli olsun” dedi.

Sülün salim programina Ünye Kaymakami Ayhan Isik, Doga Koruma ve Milli Parklar Ordu Sube Müdürlügü Ünye Sefi Saygin Yildirim ve Doga Koruma ve Milli Parklar Samsun ve Ordu Sube Müdürlügü personelleri katildi.

Kaynak: İHA