Ölmeden Önce Mezarini Kazan Süleyman Amca, Hayatini Kaybetti

Küre ilçesinde ölmeden önce kendi mezarini kazan ve kefenini hazirlatan Süleyman Yigit, 84 yasinda hayatini kaybetti. Yigit, kendi elleriyle kazdigi mezara Cumartesi günü defnedilecek.

Ölmeden Önce Mezarini Kazan Süleyman Amca, Hayatini Kaybetti
Kastamonu’nun Küre ilçesinde ikamet eden Süleyman Yigit, 2015 yilinda aile yakinlari zorluk çekmesin diye kendi mezarini kazdi ve kefenini de hazirladi. Yigit’in bu hareketi yerel ve ulusal haberlerde genis yanki buldu.

84 yasindaki Süleyman Yigit, kendi mezarini kazdiktan 7 yil sonra tedavi gördügü Çankiri’da hayatini kaybetti. Yigit’in cenazesi 29 Temmuz Cumartesi günü ikindi namazina müteakip Küre’de aile kabristanliginda topraga verilecek.

Süleyman Yigit, gazetecilere verdigi son röportajda, Küre’de aile kabristanligindaki kendi mezarini 5 günde kazabildigini belirterek, “Ben öldükten sonra çocuklarim üzülecek ve aglayacak. O sirada bir de benim mezarimla ugrasmasinlar. Ayrica köylerde parayla mezar kaziyorlar. Birde benim mezarim için çocuklarim para vermesinler. Bu yüzden ben de kendi mezarimi kazdim ve kefenimi de hazirladim. Ne zaman ölecegim belli degil, ancak ölmeden önce hem ölümü hatirlama hem de insanlara ölümü hatirlatmak amaciyla hayattayken mezarimi hazirladim. Bu vesileyle bizler de ölmeden mezara girmis olduk. Bu sayede de halen hayattayken, varsa yanlislarimizi düzeltmeli ve kendimizi ahirete hazirlamaliyiz. Zaten dinimiz bunlari uygun görüyor. Eski ve tarihi mezarlara bakildiginda, ölümü hatirlatmak maksadiyla özellikle cami önlerinde mezarlarin oldugunu görürüz. Mühim olan kabrini hazirlamak degildir. Mühim olan kabre hazirlanmaktir. Asil olan odur. Kalbini ve kendini, amellerini kabre hazirlamak, kabri hazirlamaktan önce gelir. Ama hem kalbini, hem kabrini hem de kabre hazirlanmayi dört basi mamur götürebilmek çok özeldir ve önemli olan da budur” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA