Murat Kurum, Manavgat Yangininda Evi Hasar Gören Deniz Çiftini Unutmadi

AK Parti Istanbul Milletvekili Murat Kurum, Manavgat yangininin ikinci yilinda yangin aninda esini yalniz birakmamak için evinden ayrilmak istemeyen Ibrahim Deniz’i ziyaret etti.

Murat Kurum, Manavgat Yangininda Evi Hasar Gören Deniz Çiftini Unutmadi
TBMM Çevre Komisyonu Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Murat Kurum, 2021 yilinda yasanan ve tarihin en büyük yanginlarindan biri olarak kabul edilen Manavgat yangininin ikinci yilinda ilçeyi ziyaret etti. Kurum, yangin aninda felçli esini yalniz birakmamak için hasar gören evinden ayrilmak istemeyen ve Kurum’un söz verdigi gibi kisa bir sürede yeni evine kavusan Ibrahim Deniz ve esini unutmadi. Kurum, esi Sengül Kurum ve kizi Zehra ile birlikte Ibrahim ve Ayse Deniz’i ziyaret etti. Ibrahim Deniz, “Manevi oglum” dedigi Kurum’a uzun uzun sarilarak, “Oglum benim seni çok seviyorum, çok özledim ben seni” ifadelerini kullandi.

Kurum, “Sen benim can borcumsun” diyen Ayse Deniz’in de elini öperek hatirini sordu. Ibrahim Deniz, evinde agirladigi Kurum ailesine bahçede yetistirdigi karpuzu hediye etti. Murat Kurum, ziyareti sosyal medya hesabindan, “Ibrahim amca ile 2 yil önce Manavgat afetinde tanismistik. Felçli esi ile alevler arasinda kalmisti. Çok sükür sag salim kurtarmis, 15 günde de yapip teslim etmistik evini. Ibrahim amcaya sözümüz vardi, ailece ziyarete geldik. Sag olasin var olasin Ibrahim amca” ifadeleriyle paylasti.

Manavgat’ta 1 yilda evler teslim edildi

Manavgat’ta 28 Temmuz 2021’de baslayan ve günlerce süren yangin sonrasi dönemin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, bölgenin yeniden ayaga kalkmasi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla yogun bir çalisma gerçeklestirmisti. Yangin sirasinda "Gerekirse birlikte ölürüz ama seni birakmam" diyerek felçli esini birakmayan 80 yasindaki Ibrahim Deniz ile karsilasan Murat Kurum, Deniz çiftinin yasamlarini bir bölümü hasar gören bir odada sürdürdügünü fark ederek, "Sizi baska bir yere yerlestirelim" teklifinde bulunmus ancak çift kabul etmemisti. Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalismalari biter bitmez ilk olarak Deniz çiftinin evinin yapilmasini istemis ve 15 günde evleri teslim edilmisti.

Manavgat yangindan sonra bölgede 20 gün kalan Murat Kurum, yaralarin sarilmasi için Bakanligin tüm imkanlarini ve ilgili kurumlari seferber etmisti. Alt ve üstyapi çalismalari yapilmis ve bir yil içinde bölgenin ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde 2+1, 3+1 yöresel mimariye uygun 148 adet tek katli, 762 adet çift katli olmak üzere 910 köy evinin insasina baslanmisti. Bir yil dolmadan evlerin 550’sinin anahtari Cumhurbaskani Erdogan tarafindan afetzedelere teslim edilmisti.
Kaynak: İHA